Global uppmärksamhet i veckan

Denna vecka har vi synts till på många platser runt om i världen – intresset för Plankas erfarenheter och för frågan om nolltaxa växer helt klart. Här en lista på saker som hänt. Vi har en rolig internationell nyhet senare under månaden så kolla in hemsidan då.

Kroatien

Pirate Care än utställning som äger rum i kroatiska Rijeka. Planka är med som exempel på ”vård” eller solidaritet som går utanför det offentliga. Utställningen började i torsdags och slutar 1 november.

Indien

Intressanta kampanjen Reclaiming The Bus bjöd in oss att presentera våra erfarenheter tillsammans med nolltaxeprisvinnaren Judith Dellheim. Även om våra situationer är annorlunda – Delhi har under corona en stor brist på bussar som ställts in – och i Stockholm är nedskärningar fortfarande bara ett hot från ansvariga politiker. Samtalet sändes live på Facebook.

Peru

Samma kväll – i lördags – bjöds vi in att berätta om oss själva för studenter i Peru, som studerar frågor om sociala rörelser och rätten till staden. Det var mycket lyckat och fanns stort intresse av att översätta presentationen vi använde till spanska för att sprida i landet.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.