Rädda sommarlovskorten

Förra sommaren fick unga åka gratis i kollektivtrafiken vilket gav frihet åt ungdomar, oavsett inkomst. Vi har nu startat en namninsamling

För att komma till namninsamlingen så går man in på sommarlovskort.nu

Så här såg det ut i somras när sommarlovskorten fanns: Nolltaxa för ungdomar infördes runt om i Sverige med statligt stöd vilket varit oerhört bra. Under sommaren har många som tidigare avstått från resor på grund av ekonomi fått friheten att ta sig runt i staden, vilket har fungerat som en utökning av allemansrätten. 2 personer från Planka.nu har fått ta del av korten och är nöjda.

Sprid gärna namninsamlingen, det är ganska lätt att säga ”sommarlovskort.nu” inför andra, länken är kort och skickar en direkt till insamlingen.

Vi har fått ca 40 000 namn – fortsätt att sprida namninsamlingen!

32 kommentarer

32 kommentarer på “Rädda sommarlovskorten

  • jag tycker värkligen att man borde få det för att våra föräldrar kankse inte kan skjutsa varje dag när dom jobbar och vi är tillfälligt stora för att åka buss/ spår osv själva! så det är bra om man får det för det skulle rädda alla ungdomars sommar😍

  • Det var jättebra för jag bor mitt emellan två städer och det är 10 km till vardera och mina kompisar bodde där så jag kunde ta bussen dit och va med dom mycket mer än vad jag annars skulle

  • Sommarlovskorten var det västa som nånsin hänt! Hade världens västa sommar å åkte till ställen jag inte visste fanns! Man behövde inte bry sig om pengar det var bara att åka! Kommer ni ta bort dom kommer hela min sommar vara förstörd! Tack vare sommarlovskorten fick jag förra sommarn åka tåg för första gången, inte långt men ändå!!! Vilket jag aldrig hade lagt pengarna på annars! Jag hängde i stan varje kväll mä mina vänner och hade världens västa kvällar i mitt liv!! Sena kvällar ute i stan mä mina vänner, kan det bli bättre! Ni förstår inte hur många ungdomars somrar som ni förstör ifall ni tar bort busskorten! Vissa barn som vanligtvis sitter inne å spelar var ute hela tiden pga korten! Det var vara att gå på en buss å åka till vilket ställe som helst! Snälla ha kvar korten och gör så att ungdomarna fortfarande kan få den bästa sommaren någonsin!!!!!!❤️

  • Hur ska jag kunna träffa alla mina om jag inte kan åka buss, är ledsen pågrund av att jag knappt kan träffa dom. Alla föredrar orkar inte skjutsa typ varje dag, tycker barn ska ha rättighet att kunna åka buss gratis under sommarlovet, kom igen vi e ju bara barn. #räddasommarlovskortet #räddabarnenssommar

 1. Det var en riktig sjuk upplevelse att få tillgång till ett kort man kan åka till många ställen med. Jag och många i min klass planerade resor ditt vi aldrig skulle tagit oss utan detta kort. Jag tycker att man borde satsa på att få ut ungdomar i Sverige så dom kan kolla sig runt och inte bara sitta hemma deprimerade

 2. Jag hoppas verkligen korten kommer igen 2019! så att vi ungdomar ska få ha en bra sommar utan att betala varje dag för buss för att åka till ställen i sommar. Vissa har inte råd! Så jag tycker att vi ungdomar förtjänar en bra sommar 2019!

 3. Där jag bor så är de cirka 2 mil till närmaste Stad och våra föräldrar kan inte skjutsa oss till stan för att dom håller på att jobba som en idiot för att dom inte får tillräcklig lön

 4. Kommunerna måste inse att dem hindrar så många ungdomar från att ha en fungerande sommar med resor till sommarjobb etc. Vill dem hällre att vi ungdomar ska strosa runt på gatorna och planka samt göra problem när vi blir rastlösa och inte kan jobba för staten eller nå våra hobbys etc? Inför sommarkortet och alla vinner på det!

 5. Vi måste ha sommarkort för att folk inte ska behöva betala böter för att de åker buss/spår istället för bil!

 6. Jag vill att det ska va kvar för att det va jätte kul och man fick mer frihet so barn att kunna hitta på saker<3

 7. Jag vill ha sommarlovskort för man får mer fritid och det va så skönt att man bara kunnde åka helt spontant <3

 8. Vill att detta busskort ska va kvar det var så enkelt att kunna resa typ till Gävle utan att behöva betala tåget, det var Sommen sann dröm

 9. Igentligen så reser jag på sommarlovet men det är skit bra för dom som stannar i sverige och dessutom inte har råd att resa eller köpa sl

 10. Ja vill ha för då kan man åka överallt o alla dom där kontrollanterna slipper bli as arga för man plankar o behöva betala böter o skit

 11. Hej alla som kommenterar! Kampanjen går på full fart, och vi ska se till att den hörs ordentligt. Var såg ni länken till kampanjen, bara av nyfikenhet: Instagram, Facebook eller något annat?

 12. Det ee bra att få tillbaka sommarlovs kortet än att ungdomar bara ska vara hemma och spela med sina apparater för. Det kan finnas vissa som inte har råd till en SL och hälldre spelar hemma när det är sommar

 13. Jag vill gärna att sommarlovskorten ska införas igen. Både bättre mot miljön än bilar, men också en schysst grej till ungdomarna. Kom igen vi alla uppskattade det!!

 14. vissa barn kanske inte har kort och bussar tar ju inte kontanter därför tycker jag att det är väldigt bra att ha sommarlovskort för då vill man ju åka och hänga med sina kompisar

 15. Alla ungdomar har inte pengar till att köpa ett fritidskort, då tycker jag att alla ska få ett gratis fritidskort.

 16. Vi som föräldrar tycker det är helt vansinnigt att korten dras in för våra ungdomar.
  Alla har inte möjlighet att betala för dessa korten då dom kostar mycket.
  Alla har inte föräldrar som kan köra runt dom överallt.
  Att ta bort korten är till att förstöra sommarlovet för många.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *