Global Climate Strike Stockholm

Igår samlades vi tillsammans med massor av elever och andra organisationer på plats vid Sergels Torg. Tillsammans strejkade vi från skola och jobb igår för att rädda klimatet, idén kommer från Greta Thunberg som skapat en stor global rörelse. Det var otroligt kul att så många deltog i arrangemanget trots vädret, det är inte ofta så många kommer.

Något vi däremot saknade var någon form av civil olydnad. Det var 15000 personer på plats och det skulle ju ha gått att göra något stort så som att blockera 15 bensinmackar eller liknande och sätta press på beslutsfattarna. Fast vi var nöjda ändå på grund av att det var så lyckat!

Skolstrejkerna fortsätter varje fredag på mynttorget (08:00-15:00), läs gärna mer om skolstrejkerna hos Fridays For Future Sverige.

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.