Massplankning och protest mot (m)

Vi samlas till massplankning vid Plattan klockan 17.30 tisdagen den 13 juni och åker sedan till Moderaternas kampanjdag på Spånga IP (politikerveckan i Järva) och protesterar mot de som bär ansvaret.

Avgiftstrycket på Stockholm kollektivtrafik ökar. Sedan årsskiftet kostar månadskortet 40 kronor mer än 2016 och pensionärer fick en smäll med 12% dyrare kort. Ytterligare en höjning med 30 kronor är planerad till nyår. Avgiftstrycket stänger ute människor från kollektivtrafiken, och bidrar till att de flesta fortfarande pendlar med bil i staden vilket ger enorma samhällskostnader.

Samtidigt som priset höjs så ökar också våldet: klämspärrarna ställs om så att flera resenärer skadas och i Järva sätts polisen in för att jaga plankare. Biljettkontrollanterna fortsätter ställa sig i vägen för folk eller gripa tag i dom fastän de inte har rätt till det.

Men detta är varken spärrarnas, polisens eller biljettkontrollanternas fel.

Landstingspolitikerna, alltså de borgerliga partierna plus Miljöpartiet med Moderaterna i spetsen, har beslutat om årliga höjningar av priserna. Sen är de ibland oeniga om de ska satsa på spärrar eller kontroller men kontentan är densamma – det ska hela tiden bli dyrare att åka, och fler ska stängas ut.

Vi har en annan idé: fri kollektivtrafik är bra för klimatet, kollektivtrafikanterna och mot (bil)köerna. Det är dags att bryta den onda cirkeln av högre avgifter och hårdare tag.

Ja till nolltaxa, nej till våld!

Vill du vara med men känner dig osäker? Kom på genrep – lördagen 10 juni 17.00 Telefonplan! Då tränar vi massplankning och går igenom vad som ska göras!

2 kommentarer

2 kommentarer på “Massplankning och protest mot (m)

  1. Miljöpartiet är ju det mest misslyckade vi har i riksdagen. Dom vill förstöra maximalt både för bilister och kollektivtrafikresenärer och sen har dom ju kommit med lite annat ”smått och gott” också, som går rakt mot deras ideologi – t ex att man inför avgift för MC-parkering (MC är miljövänligare än bil då den tar mindre plats och drar mycket mindre bränsle), skatt på solceller mm.
    Men sen har jag också märkt att dom ställt om spärrarna. När jag plankar bakom någon med kort, så brukar jag hålla så långt avstånd som möjligt. Inte så schysst och trycka sig upp i arslet på den framför och en del uppskattar ju inte alltid heller att man går bakom heller (har man då långt avstånd så märker dom ofta det ofta inte ens). Det betyder att man allt som oftast får stoppa dörrarna från att stängas och hålla dom uppe, så man kan gå igenom. Förut så öppnade dom på en gång, när man stoppade dom under stängning – även om dom ”tryckte till” så öppnade dom ju direkt efter. Men nu står dom typ ett par sekunder och trycker på innan dom öppnar igen. Man måste typ hålla emot dom med handflatan – för även med sidan av handen, så gör det ont. Inte mysigt för t ex den som kommer med kort och så krånglar spärren, så dom får dörrarna rätt på underarmarna när dom inte är beredda.
    Man märkte typ efter nyår, hur det först va några spärrar som gjorde så och sen blev det fler och fler – nu är gör typ alla som är av den nyaste modellen så. Har dock inte hört något om skador – men kan tänka mig SL mörkar en hel del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.