Så var nolltaxedagen i Stockholm

Årets nolltaxedag inleddes med att vi läste en bra debattartikel i Dagens ETC, från Feministiskt Initiativ. Under veckan har också en insändare om nolltaxedagen publicerats i minst 9 tidningar runt om i landet och Vänsterpartiet Storstockholm har skrivit en rapport om nolltaxa som lanserades igår.

Nolltaxedagen är både firande och protest. Vi firar kollektivtrafiken, och den nolltaxa som finns – till exempel för barnvagnar i Stockholm och för pensionärer i Göteborg. Men det är också en protest mot avgiftssystemet och vi gör aktioner för att visa hur bra kollektivtrafiken skulle kunna vara.

Nolltaxedagen i Stockholm

På eftermiddagen samlades plankare vid tunnelbanestationerna Högdalen och Tensta. Vi gratulerade medtrafikanter på nolltaxedagen genom att dela ut flygblad och ballonger, sedan plankade vi gemensamt in mot stan och öppnade spärrarna på flera stationer längs vägen.

nolltaxedagen_globen nolltaxedagen_tensta

Flygbladen gick åt bra, ballongerna var uppskattade och under några timmar var Stockholms tunnelbana lite mer öppen och välkomnande än vanligt. Det blev en försmak på nolltaxa helt enkelt.

flygblad nolltaxedagen 2017

Flygbladet

Vill du också vara med?

Skriv upp ditt telefonnummer till våran SMS-lista och se till att prenumerera på våra nyheter allra längst ner på sidan och aldrig missa en aktion igen.

En kommentar

En kommentar på “Så var nolltaxedagen i Stockholm

  1. Pingback: Nolltaxepriset 2017 till ETC och Sten Ljunggren – Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.