Demonstration: Solidaritet med MPL – hellre nolltaxa än VM

Demonstration i Stockholm 19 juni 17.00 (Facebook)

Samling Stureplan (Svampen) och så går vi gemensamt till Brasiliens ambassad! (English invitation below)

För ett år sedan startade de största protesterna i Brasilien på länge. Den utlösande faktorn var höjningen av avgiftstrycket på bussarna, men det finns mycket annat som väger sett till Brasiliens stora klassklyftor. Herrfotbolls-VM får, till skillnad från välfärden för vanligt folk, kosta hur mycket som helst. Dessutom har människor tvingats bort från gator och sin gamla fotbollsarenor, när stora dyra skrytbyggen smälls upp. Detta har gjort att protesterna även riktat sig mot det dyra jippo som VM är.

Movimento Passe Livre (MPL) är en organisation som arbetar för avgiftsfri kollektivtrafik och finns på många brasilianska städer. MPL var en del av att dra igång proteströrelsen, och den 19 juni demonstrerar MPL i Rio de Janeiro, Sao Paulo och Natal. Myndigheterna har svarat genom att försöka kriminalisera protester och gripa nolltaxeaktivister.

För Planka.nu är det självklart är kampen för avgiftsfri kollektivtrafik är global. Därför samlas vi också den 19 juni för att vid Brasiliens Ambassad ge vårt stöd till demonstranterna från MPL och säga: Por uma vida sem catracas! (För ett liv utan spärrar) och Tarifa Zero Já! (Nolltaxa nu!)

ENGLISH INVITATION
Since the protest in Brazil are starting again with the World Cup, we want to demonstrate our solidarity with Movimento Passe Livre and our common struggle for free public transportation. Together we are stronger!

We will meet at Stureplan 5PM and march to the Brazilian Embassy. See you there!

 

mpl_demo

2 kommentarer

2 kommentarer på “Demonstration: Solidaritet med MPL – hellre nolltaxa än VM

  1. Pingback: Bilder & film från MPL-solidaritetsdemonstration | Planka.nu

  2. Pingback: Bilder & film från MPL-demonstration | Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.