Adbusta med Planka Göteborg!

Vi kör en favorit i repris och bjuder in till konstutställning á la adbusting på spårvagnen! Verken som ställs ut gör vi tillsammans, häng med!

adbusta

Adbusting är att förändra budskap i sin vardag. Att reagera mot att det i första hand är de som har resurser som har möjlighet att synas, att höras och att sprida budskap. Att reagera mot att vanliga människor hela tiden i sin vardag blir bombarderade med budskap de inte bett om. Adbusting är ofta snillrikt, snyggt, tankeväckande och politiskt.

När vi pendlar till och från skolan, jobbet och hemmet vill vi kunna slappna av. Det kollektiva resandet är vår vardag och vår vardag ska formas, demokratiskt, utav oss. Vi tycker inte det är rätt att behöva bli påtvingade konsumtion, konkurrens och glättiga reklamslogans. Vi vill ha färg, fest och glädje. Vi vill känna oss hemma i VÅR kollektivtrafik, inte som att vi sitter i företagens vardagsrum… Därför tänkte vi pynta vagnarna själva istället :)

Vill du vara med? Ja! Alla ska med! Ja!

Kom till Syndikalistiskt Forum och gör konst med oss! Vi använder oss av baksidan av reklamaffischer och du kommer kunna testa alla möjliga tekniker. Det kommer finnas färg, saxar, lim, massor av glitter och spexigt pynt och pyssel. Vi hjälps åt och det finns ett gäng personer som pysslar med konst på plats ifall ni vill testa nån ny teknik. Inga förkunskaper krävs.

OBS kommer även finnas massa god lunch och fika som Syndikalistisk forum bjuder på :)

Vi ses på Syndikalistiskt Forum, på Övre Husargatan 27, lördagen den 12 april kl 12 och målar. Därefter går vi ut tillsammans och pyntar och sätter upp våra alster på spårvagnen!

FÖR EN AVGIFTS- OCH REKLAMFRI KOLLEKTIVTRAFIK!

(Här kan ni se inspi-film från Sthlm: https://www.youtube.com/watch?v=UTvWrfe2VEk)

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.