Hejdå Reskassan, hej P-kassan

Den 1 september byttes pappersremsorna ut från SL-trafiken, ingen stor grej för den som avgiftstrejkar kanske, men ersättaren, den omhuldade Reskassan, är ett fail av episka proportioner.

För det första så kommer pappersbiljetter inte alls att försvinna, utan efter allt krångel så ska ett särskilt SL Access-kort av papper införas. Att arbeta inom kontroll- och biljettsystemet kan vara nog så frustrerande, men de som verkar hata jobbet mest är spärrarna som förstörde hundratals kort en kall fredagmorgon. Samtidigt slukade systemet både mer tid och pengar inför lanseringen och förseningarna gav några års frist till de som inte var peppade på ökad övervakning av rörelsemönster i staden.

Två andra drabbade grupper var inte helt nöjda, nämligen betalande resenärer (ja, det finns såna fortfarande!) och inte minst kontrollanterna – som till slut slapp kontrollera biljetterna med de otympliga maskinerna som ger förslitningsskador. Eller varför inte låtsaskontrollera med trasiga ”blåbär”.
Men är SL Access då inte det smidigaste systemet vi känner till? Nej, den självklara ersättaren är förstås avgiftsfri skattefinansierad nolltaxa.

Tills dess så säger vi hejdå till Reskassan och hej till P-kassan, där vi avgiftsstrejkar och betalar tilläggsavgifterna tillsammans!

spermaharen

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.