Nolltaxekamp i Polen

Vi har fått lite nyheter om kampanjer för nolltaxa i Polen. Här under är ett mail översatt från en kollektivtrafikaktivist.

Säg JA till avgiftsfri kollektivtrafik!

År efter år så ökar de lokala polska kollektivtrafikbolagen avgiftstrycket. Nu har det passerat smärtgränsen! Många kan inte köpa biljetterna längre, för att de inte har råd, och en hel del människor börjar därför använda bil istället – därför att det är billigare. Det skapar trafikinfarkter, mer utsläpp och större kostnader för vägunderhållet.

Därför har Wolny Związek Zawodowy ”Sierpień 80” (Fria fackföreningen ”August 80” – radikal vänsterfackförening) startat en kampanj för avgiftsfri kollektivtrafik. Vi använder exempel som Tallinn och Hasselt. Vi vill införa nolltaxa av många anledningar, att det är bra samhällsekonomiskt, billigare för folket – mer ekologisk och socialt. Därför ska vi avgiftsbefria kollektivtrafiken genom sociala protesten och starka argument. Och vi hoppas på att vinna!

Namnet Sierpień 80 (Augusti 80) syftar på en stor polsk protest i augusti 1980.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.