Debatt med MUF & co i Dagens Nyheter

MUF Stockholms ordförande Jessica Rosencrantz gick igår till angrepp mot SL, för att de tillåter (!) plankning, i en ganska spretig debattartikel. Det är oklart vad som föreslås, och till vem, eftersom det ju faktiskt är Moderaterna som har ordförandeposten i SL.

Därför kom också en replik från Christer G Wennerholm, som är SL:s ordförande. Han lutar ogenerat på siffror som de förra biljettkontrollanterna Securitas fuskat fram, och hävdar att plankningen minskar. En andra replik kommer från en gubbe som har varit på besök i Berlin och tycker det är bra. Den som sätter sig in i hur kontrollerna fungerar på olika håll kan dock konstatera att det inte finns någon quick fix som kan ta bort effekterna av avgiftstrycket.

Sen kommer vår replik, som DN satte den fina rubriken Plankningen är en folkrörelse på. Rosencrantz svarar också på den, med att leka affär för pengar som aldrig funnits. OM det rent skulle gå att ersätta alla plankade resor med betalade (vilket det inte gör) så skulle det ta fem år att betala av till exempel felmarginalen på Roslagsbanan. Dagens Nyheters krönikör Viktor Barth-Kron går också med i debatten med den rimliga frågan: vad är det MUF vill göra egentligen?
Bonus:

  • Gefle Dagblad anklagar Planka.nu för ”allmän brutalitet i det offentliga rummet” och vara ”språkligt agg­ressiva” :)
  • SL:s ordförande konstaterar förvånat i Södermalmsnytt: ”Ingen kastar tomater på mig”

 

En kommentar

En kommentar på “Debatt med MUF & co i Dagens Nyheter

  1. ”Att inte betala för sig i kollektivtrafiken är en ingång till att nonchalera demokratiskt fattade beslut och gemensamt finansierade angelägenheter” – GD

    MEN HELA SAKEN ÄR JU ATT DET ÄR EN DEMOKRATISK ANGELÄGENHET SOM BORDE VARA GEMENSAMT FINANSIERAD!

    Fint av dem att sätta den klädsamt självkritiska rubriken ”en reva i logiken”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.