Glad parad på nolltaxedagen!

I Stockholm samlades lite fler än 100 nolltaxevänner för att fira nolltaxedagen och medverka i en parad från Sergels Torg till Landstingshuset – för avgiftsfri kollektivtrafik. Paraden arrangerades av Planka.nu, Ung Vänster Storstockholm, Piratpartiet Stockholm och Feministiskt Initiativ Storstockholm. Det var inte världens bästa vårväder, men paradkänslan kom snabbt på plats med ballonger och konfetti. Talen och demonstranternas skyltar tog upp allt från klimatpolitik till lyckade exempel på nolltaxa och i talkörerna skanderades ”Tuben ska bli – avgiftsfri!” och ”Fria bussar på våra gator!”.

Paraden rörde saig sen till landstingshuset och avslutades med att gemensamt ta sig ner i Rådhusets tunnelbana. Men paraden var mer ett startskott än en avslutning och det kommer hända mycket mer på nolltaxefronten i år!

Nolltaxa för klimatet!

Foto: Anders Hultman

Läs mer:

 

En kommentar

En kommentar på “Glad parad på nolltaxedagen!

  1. Pingback: Planka.nu: Glad parad på nolltaxedagen | Motkraft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.