Illustrationstävling!

Nätverket Kvinnor i transportpolitiken verkar ”för jämställdhet hela vägen”. För att lättare visualisera målet om ett jämställt transportsystem har de nu utlyst en illustrationstävling. Det känns som en bra och rolig grej, därför tänkte vi dela med oss av deras inbjudan! Såhär skriver de:

Hur ojämställdhet ser ut vet vi. Vi ser det varje dag i tidningarna. Vi ser det på vägen till jobbet. Vi ser det på våra löner.

Men hur ser jämställdhet i trafiken ut på bild? Är det att varannan bil körs av en kvinna? Är det att både män och kvinnor ska köra bil över en timme ena vägen till jobbet varje dag? Är det lika många män som kvinnor på bussen? Eller är det jobb hemifrån för både män och kvinnor med småbarn och tonåringar?

Vi vill se din trafikpolitiska vision av ett jämställt samhälle. Gör en illustration. Rita en skiss. Ta ett foto eller klipp ihop flera. Gör ett collage i flera tekniker.

Vi behöver bilder till vår hemsida och våra artiklar och ordnar därför en tävling. Speciellt pris går till den bästa och betalt till alla som vi väljer att använda

Vinnarna utses av föreningens styrelse. Vernissagen hålls på årsmötet den 9 april 2013 i Stockholm då vinnarna också tilldelas pris.

Välkommen att skicka in ditt bidrag till Lena Smidfelt Rosqvist, Trivector Traffic, Lund

Senast den 1 april 2013.

inkomst

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.