Örebro: Demonstration mot höjda biljettpriser (gratis buss från Stockholm!)

Efter omfattande protester som tvingat politiker på defensiven, så är det nu dags för en demonstration mot det höjda avgiftstrycket på Länstrafiken i Örebro. Samlingen sker på Våghustorget klockan 17.30 på torsdag den 31 januari. Så här skriver arrangörerna på Facebook:

Efter årsskiftet höjde Länstrafiken i Örebro biljettpriserna chockartat för bussarna utan att någon information nått fram till resenärerna. Priset för en resa med rabattkort till exempel steg över en natt med 33% från 12 kronor till 16 kronor. Av flera olika skäl är denna höjning inte rättvis bland annat då den drabbar folk som redan har en ansträngd ekonomi och som dessutom är beroende av kollektivtrafiken för att kunna transportera sig. Höjningen främjar inte heller arbetet med en hållbar miljö eftersom den inte uppmuntrar till att lämna bilen hemma och ta bussen istället.

Debatten har pågått under en tid och nu är det hög tid att visa sitt missnöje mot denna omotiverade höjning. Ett politiskt obundet nätverk bestående av örebroare som reagerat mot de dyrare bussresorna utlyser därför en demonstration.

Bjud in dina vänner och följ med och demonstrera nu på torsdag!

Det är dags att kollektivtrafikanter över hela Sverige går ihop i denna kamp. Örebroarna får höra att Stockholmare minsann har dyrare biljetter, därför ska man inte klaga, och Stockholmare får höra att det faktiskt är dyrare någon annanstans. För att motverka att stad ställs mot stad så kommer vi att abbonera en buss för att åka från Stockholm till Örebro till demonstrationen. Avgiftstrycket känner inga kommungränser, och inte heller vår kamp för en avgiftsfri kollektivtrafik!

Vill du åka med? Anmäl dig här. Bussen går från T-centralen (Bussterminalen) klockan 14.30 på torsdag. Vi är hemma igen vid 22-23tiden.

orebro

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.