Världens längsta konstutställning, från slogan till verklighet!

SL skryter gärna och ofta om att de erbjuder sina resenärer “världens längsta konstutställning”. Det kanske stämmer, men faktum är att konsten allt som oftast dränks i ett hav av reklam.

För ett år sedan släppte vi videon Adblock AFK, som blev en stor hit och även nominerades till Viral Video Award på Berlins internationella kortfilmsfestival, nu är det dags för uppföljaren och vi vill att du hjälper oss! :) Då plockade vi ner reklamen, denna gång nöjer vi oss inte med det utan tänker även ersätta den med konst.

Gillar du graffiti? Skissa upp en målning på reklamen!
Tycker du om collage? Klipp och klistra ihop en egen tavla!
Har du inga idéer? Vänd på reklamen och häng dit en penna, så får någon annan chansen att uttrycka sig!

Lördagen den 12:e januari klockan 12 ses vi på vårt kontor på Folkskolegatan 32 (t-bana Hornstull) och gör konst på baksidan av reklamaffischer, sen går vi gemensamt ut och sätter upp! Inga förkunskaper krävs, vi kommer att stå för reklamaffischer att måla på, pennor, saxar, lim, färg och det kommer även finnas tryckmöjligheter. Ett gäng folk som pysslar med konst kommer vara med också, de kan hjälpa till att lära ut olika tryck- och målningstekniker. Du som vill göra konst att ersätta reklamen med på ditt eget håll får gärna skicka in bilder till oss efteråt!

Vi vill ha fest. Glädje och färgprakt i tunnelbanan. Den är de enkla människornas, de billösas dagliga trafikled: varje hållplats ett sagoslott.

trollface

3 kommentarer

3 kommentarer på “Världens längsta konstutställning, från slogan till verklighet!

  1. Pingback: Världens längsta konstutställning « Skumrask

  2. Att sätta upp trollface istället för reklam verkar signalera mer om att detta handla om att jäklas med SL som tar betalt för att man ska få åka tunnelbana, än att göra miljön i tunnelbana reklamfri.

    • Det var ju mest en kul bild :) Under själva konstkuppen var det upp till deltagarna själva att välja motiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.