Åk till Uppsala med Planka.nu

Från första maj 2013 ingår uppsalapendeln i det stockholmsvanliga medlemskapet!

I dag invigs den nya pendeltågslinjen mellan Stockholm och Uppsala. Hurra! Och som grädde på moset kan vi, i samarbete med föreningen Allt åt alla Uppsala, erbjuda specialmedlemskap i p-kassan som täcker hela SL-trafiken plus den nya linjen. Stockholms p-kassa har nu fem typer av medlemskap:

 • Veckomedlemskap som kostar 50 kronor
 • Planka Lite för dig med skolkort, kostar 50 kronor för en månad
 • Månadsmedlemskap för 100 kronor
 • Månadsmedlemskap med uppsalatillägg 150 kronor
 • Halvårsmedlemskap för 500 kronor

Till en början kommer vi bara ha månadsmedlemskap för uppsalapendlare men om allt fungerar bra kommer det kanske gå att betala halvårsvis framöver. Observera att p-kassan bara gäller på SL:s uppsalapendel. Inte på SJ:s tåg mellan Uppsala och Stockholm och inte heller på Uppsala Länstrafiks egna linjer.

Gå med i p-kassan.

Du kan antingen gå med genom att betala med kort eller internetbank via Payson, eller genom att betala in 150:- på vårt plusgiro. Glöm inte att uppge namn, personnummer, adress och vilken period medlemskapet ska gälla. OBS! Läs villkoren för medlemskap innan du går med! :)

Pressmeddelande från Allt åt alla Uppsala:

Nu utvidgas p-kassan till resor mellan Uppsala och Stockholm!

Resandet med kollektivtrafik mellan Uppsala och Stockholm berör väldigt många människor, som fram tills nu varit utlämnade åt de höga priser som UL och SL tar för resande på sträckan. Men från och med söndag den 9 december blir det ändring på det, när planka.nu i samarbete med Allt åt alla Uppsala börjar erbjuda möjlighet för plankare på sträckan att ansluta sig till p-kassan i Stockholm och få tilläggsavgifter från biljettkontrollanter betalda.

-Vi ser det här som en fantastisk möjlighet för resenärer mellan städerna att gemensamt sänka sina resekostnader drastiskt, samtidigt som vi tillsammans kan göra ett tydligt ställningstagande för en nolltaxa i kollektivtrafiken. På så sätt kämpar vi för ett samhälle som är rättvisare, smartare och mer miljövänligt. Det är genialiskt att betala tillsammans, säger Viktor Mauritz från Allt åt alla Uppsala.

I samband med att SL och UL den 9 december klockan 12.30 inviger det nya pendeltåget mellan Uppsala och Älvsjö kommer Allt åt alla Uppsala att inviga p-kassan på sträckan.

17 kommentarer

17 kommentarer på “Åk till Uppsala med Planka.nu

 1. Hej Planka.se!
  Jag antar då att ni inte ’kommer till’ Örebro och
  genomför så att man kan vara medlem härifrån?
  Vi har tyvärr inte SL dock bara SJ och lokaltrafik såklart.

  MVH

  • Hej Jessica!
   Nja, det finns inga planer på det just nu och kan kanske vara svårt. Men när det händer något i Örebro kring plankning eller nolltaxa så skriver vi förstås om det :)

 2. Hej! Jag undrar bara om ni vet ifall det finns någon form av konduktör på tåget? Jag ska nämnligen till uppsala och vill planka, jag vet att Nynäsbanan har en konduktör som går fram o tillbaka, trots att det är pendeltåg. Eller kan man bara planka på som vanligt som med andra sträckor?
  Tack!

 3. Jag åkte från Arlanda till Sthlm igår, och betalade den extra avgiften som krävs. Dock hade jag inget SL-kort, så från Upplands-Väsby gick det utmärkt att planka, kan man säga… På Arlanda var det ca 3 personer som arbetade vid en disk, och spärrar, men det hade säkert gått att planka i alla fall. Tror inte att de skulle springa efter en alltså.
  Vad gäller resan till Arlanda kan det däremot vara annorlunda, jag tror att jag läste någon skylt om att biljetten kontrolleras när man kommer fram till Sky City, eller vad det var.

 4. Hej! Jag tänkte höra lite om plankningen från stockholm till Uppsala. Jag pluggar i Stockholm men bor väldigt ofta i Uppsala. Eftersom jag bara får in 1000kr i månaden så frågade jag UL vad bästa lösningen var för mig. Dem rekommenderar mig ett kort för 800kr månaden. Vilket jag verkligen inte har råd med! Jag har SLkort, som skolan betalar. Vilket gör att sträckan Stockholm-Arlanda fungerar bra. Men jag brukar planka resten av biten, och skicka iväg ett sms om jag ser kontrollanter. Men jag tänkte bara höra om jag går med i PLANKA.NU, betalar ni dem böter man får även om det är från en UL-kontrollant? Jag näste att det bara gäller SL-kontrollanter? Jag beundrar ert arbete. Eftersom jag själv inte vill planka för att vara kaxig. Utan för jag helt enkelt inte har råd med Uls dyra avgifter :(

  • Det höga avgiftstrycket är en mkt bra anledning att planka! Och kassan gäller på pendelsträckan oavsett vilka kontrollanterna är. Välkommen ombord!

 5. Hej! När under dagen är det som farligast att planka på Uppsalapenden? Finns några därute som varit med om en kontroll? Kontrolleras varje tåg? Jag har hittills bara vågat åka med första och sista tåget och aldig sett skymten av en väktare.
  En som undrar

  • På morgonen bli jag kollad nästan varje dag på väg till Uppsala. Då åker jag med tåget som är framme 07.34 eller 08.04 i Uppsala. Sjukt tröttsamt! På eftermiddagarna på väg mot Stockholm mer sällan, när jag åker vid 16 tiden. Har dock kommit på att dom oftare kollat bakre delen där färre sitter på väg mot uppsala…

 6. Det går inte att köpa dags- eller veckotillägg för Uppsala? Är medlem i Stockholms p-kassa, men utan uppsalatillägg. Ska dit imorgon.

 7. Jobbar som behovsanställd i Solna men bor i Uppsala. Jag kanske jobbar 1-5 gånger i månaden vilket innebär att månadskortet inte alls är värt för mig (även om jag betalar dit- och tillbakaresan blir det mindre kostnad än t.o.m. studentmånadskortet). Så jag försökte kolla upp det här med 10-resorskort. Så visar det sig att man måste ha en smartphone/iphone. Kul. För det har inte jag. Och jag tycker att visst, fint att de fixar appar och så, men det är fan diskriminering om man MÅSTE ha en för att kunna köpa biljetter. Jag ville betala för mig, men nu blir det ju nästan ovärt för mig att jobba, så dyrt som det blir!

  I övrigt så kan det vara intressant att veta att det nog är superlätt att planka på vägen dit, eftersom Uppsala inte har spärrar till pendeln.

 8. Pingback: Från första maj ingår Uppsalapendeln i Stockholms P-kassa! | Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.