Ny låt: Rapper Ted & Julia Frej – Välkommen ombord

Idag släpps låten ”Välkommen Ombord” med Julia Frej och Rapper Ted, producerad av DJ Large. Den har gjorts i samarbete med Planka.nu och skildrar en kollektivtrafik där trafikanterna behandlas alltmer fientligt i takt med att avgiftstrycket ökar. Samtidigt som låten, släpps den officiella videon regisserad av Markus Waltå.

OBS! Varning för starka och våldsamma scener i videon.

Om inte hårdare tag hjälper, så har det tagits som en ursäkt för att fler klämspärrar eller våldsbefogenheter åt kontrollanter behövs. Vi har hamnat i en ond cirkel där politiker, med hjälp av privata säkerhetsföretag, försöker dölja samhälleliga misslyckanden med storsatsningar på vad de kallar för ”trygghetsåtgärder”, något som i praktiken enbart innebär fler väktare och en hårdare stämning i det offentliga rummet.

–Videon är en berättelse om maktmissbruk och vad som händer när en människa ikläder sig en uniform och blir befriad från individuellt ansvar, beskriver regissören Markus Waltå.

Videon visar främst den mentalitet som blir effekten av ett samhälle som hellre satsar på hårdhandskar än social rättvisa. Kollektivtrafiken är ett exempel, men det pågår i hela samhället.

Med avgiftsfri kollektivtrafik skulle vi kunna lägga hårdhandskarna på hyllan.

Foto: Sotarn Otf, sotarn.tumblr.com

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.