Mellanpudel bötfälld av Östgötatrafiken

Vi har tidigare skrivit om mellanpudeln Filip som blev medlem i p-kassan eftersom Östgötatrafiken vägrar att låta honom köpa månadskort. En hade kanske trott att mellanpudlar reste gratis i mattes sällskap. Men nej, Filip tvingas köpa enkelbiljetter för ungdom för varje enskild resa trots att han är 8 år och därmed en bra bit över medelålders.

Fallet Filip har väckt mycket uppmärksamhet  men Östgötatrafiken vägrar göra en pudel, i stället har Filip och hans matte, som är 76 år gammal, fått utstå månader av trakasserier och hot om att bli avslängda av kontrollanter till härom dagen då de skrev ut en tilläggsavgift med motiveringen ”färdbevis saknas”.

Östgötatrafiken försvarar de hutlösa hundavgifterna med att de måste hålla nere antalet djur på sina fordon av hänsyn till allergiker, men hade Filip suttit i bur – vilket han inte kan på grund av en höftskada– hade han åkt gratis!

Vi kommer, tillsammans med Filips matte, att överklaga tilläggsavgiften till Östgötatrafiken, och fortsätta att arbeta för en avgiftsfri kollektivtrafik! För både djur och människor.

Facebook – Låt Filip Pendla
Video – En annan plankande hund

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.