Värmlandspendlarna tar strid

Värmlandstrafiken ligger i konflikt med pendlarna efter förslaget om att dra in 17 stationer längs Värmlands- och  Frykdalsbanan. Beslutet kunde dock inte tas i fredags eftersom styrelsen ställde sina platser till förfogande.

Värmlandspendlarna har arrangerat protester och organisering av trafikanter är förstås förutsättningen för att kunna förändra. Konflikten handlar, som så ofta, om kollektiv trafik ska vara till för alla (som namnet antyder!) eller bara några få. Oavsett om det är indragna stationer eller galopperande avgiftstryck så måste vi kämpa för att det effektivaste och klimatvänligaste transportsättet ska vara tillgängligt för alla. Vi avslutar med ett fint exempel på motstånd och önskar Värmlandspendlarna lycka till.

För 25 år sedan: Rälsbussförarna längs Frykdalsbanan begår tjänstefel då de är för snälla. Man stannar och tar upp folk från hållplatser SJ dragit in.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.