Rosdahlsbanan invigdes!

Under onsdagen invigdes den nya privata Rosdahlsbanan där Roslagsbanan tidigare låg. Rosdahlsbanan är en helt privat bana, uppkallad efter finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M), han med chipspåsarna. Rosdahls senaste utspel handlar just om privatisering.

Lyckligtvis gick Rosdahlsbanan i konkurs efter första dagen, och vi kommer förhoppningsvis slippa den typen av privatisering. Men redan idag är kollektivtrafiken hårt ansatt av privata intressen, till exempel MTR som driver tunnelbanan. Planka.nu fortsätter jobba för en kollektiv kollektivtrafik, utan privata intressen och avgifter!

Flygbladet som delades ut:

Välkomna till Rosdahlsbanan!
Hej käre kund, i morse var detta en del av kollektivtrafiken och hette Roslagsbanan. Men tack vare några snabba entreprenöriella beslut från vår VD tillika Stockholms finanslandstingsråd Torbjörn Rosdahl så är detta nu en privat tjänst.

Självklart innebär detta att SL-kort och biljetter inte gäller längre. En enkelresa kostar dock bara 100 kronor, vilket inte motsvarar mer än tre påsar chips. Och det kan ju vara dags att äta lite nyttigare ändå eller hur?

Vi hoppas att Rosdahlsbanan kommer att vara starten på att bryta upp den kommunistiska kollektivtrafiken och ersätta den med ett lapptäcke av privata alternativ, med egna taxor, tidtabeller och filosofi. Vårt motto är enkelt: Det är mer lukrativt med kunder än medborgare.

Glöm inte: Att planka från avgiften på 100 kronor är trafikantmarxism och utgör den åttonde dödssynden.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Rosdahlsbanan invigdes!

  1. Jag kan hålla med om att nolltaxa sannolikt rent samhällsekonomiskt skulle vara positivt. Däremot tycker jag att den här typen av mobbningsaktioner mot en enskild politiker lämnar en klart fadd smak i munnen.

    Tråkigt och omoget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.