5 bästa plankningstipsen i Stockholm

1. Öppna spärrarna själv

Du är aldrig ensam så länge du har en tröja, halsduk eller något annat att öppna spärrarna med. I början kan det kännas svårt, men efter ett tag kommer du förbi snabbare än med månadskort. Spontana applåder från medresenärer är ju inte fel heller.

2. Håll upp spärrarna för varandra

Du skulle inte låta en dörr slå igen i ansiktet på den som kommer bakom, eller hur? Likadant med spärrarna! Och se till att den som kommer efter hinner med också. Detta är det enklaste sättet att få en öppen kollektivtrafik för alla – samarbeta.

3. Håll fast i spärren när du går bakom någon

Det är inte alltid medpassageraren framför har tid att vänta på dig – håll då handen på spärren så att den inte stängs! Detta gäller visserligen betalade resenärer också. Vill vill inte höra några fler rapporter om spärrvåld!

4. Ställ upp spärrarna

Det har visat sig att spärrarna fungerar bättre efter strategiskt uppsatta klistermärken, buntband och annat som håller dessa öppna. Går att experimentera med!

Untitled

 

5. Åka med SMS-biljetter

SL säljer biljetter via SMS, som många vet. Dock är det många andra tjänster som gör samma sak för noll kronor. Ni får väl kolla in Fejkbiljett.com eller något av de forum där tjänsterna utvecklas och själva avgöra vilket alternativ som verkar bäst prismässigt :)

En kommentar

En kommentar på “5 bästa plankningstipsen i Stockholm

 1. Tänkte fylla på med ett tips angående det där med att hjälpa andra genom att hålla uppe dörrar och sånt.

  När man står upp inne i vagnarna – låt bli att stå luta er mot glasskivan bredvid dörrarna
  – man skymmer all sikt framåt i vagnen för plankare som sitter vid fönsterplatserna bakom den dörren man står. Det är riktigt jävligt om man har nån som sitter på platsen bredvid sig också
  – så man inte kan luta sig ut i gången och kolla vid uppehållen.

  Jag åkte nästan fast pga en som stod så på pendeltåget vid Sundbyberg förut en gång och idag fick jag åka typ 4 stationer i tunnelbanan med sådär 3/4 av vagnen som det kan gå på kontrollanter i utan att man vet om det (och det var på blå linje också – den som brukar ha mest kontroller)
  Om ni nu absolut ska stå så – ställ er längre in mot gången då så det iaf blir ett litet mellanrum mellan väggen och axeln, som man kan se genom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.