Västtrafik höjer igen

Västtrafik ska återigen höja biljettpriserna, redan i höst. Efter att de höjde priset senast vid årsskiftet hävdar de den här gången att det är på grund av ökat resande. Något som vi trodde var önskvärt, och till och med borde uppmuntras och underlättas för. Höjda biljettpriser sänder knappast de rätta signalerna vare sig man vill locka fler att åka kollektivt eller om man helt enkelt vill att en viktig samhällsservice ska vara så tillgänglig som möjligt.

Vår lösning på problemet är självklar och enkel: inför nolltaxa. Detta skulle både göra kollektivtrafiken mer attraktiv och tillgången till den större och mer rättvis. Självklart måste ett ökat resande bekostas på något sätt och vilket sätt är mer rättvist än skattefinansiering? En höjning av avgifterna slår mot de som redan har dålig ekonomi medan en skattehöjning fördelas mer rättvist; den som har mycket betalar mer, den som har mindre betalar mindre. Sluta höj avgiftstrycket och inför en rättvis, helt skattefinansierad kollektivtrafik!

PS. P-kassan är givetvis lika billig som vanligt.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.