Föredrag på Teater Tribunalen 23/5

Onsdagen den 23:e maj så håller vi ett föredrag på Teater Tribunalen inom ramen för Centrum för Marxistiska Samhällsstudiers föredragsserie om arbete. Vårt föredrag kommer att handla om arbetspendling, dörrarna öppnar klockan 18, fri entré, Teater Tribunalen Hornsgatan 91, T-bana Zinkensdamm.

Trots ständigt ökande hastigheter så minskar inte tiden vi lägger på arbetspendling. Tvärtom. Med osäkra anställningar, deltider, delade skift och arbeten utan fasta arbetsplatser har den del av dagen som vi lägger på arbetspendling i relation till arbetstiden snarast ökat. Detta trots att pendlingen, enligt de studier som gjorts, av de flesta anses vara något av det värsta i vardagslivet, som dessutom sker på ens obetalda fritid.

Planka.nu går igenom arbetspendlingens politiska ekonomi, vem vinner och vem förlorar på arbetspendlingen? Vilka konsekvenser får den för jämställdheten? Varför förväntas vi betala för något som bara får oss att må dåligt?

Facebook-event här.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.