Massplankning i Göteborg på lördag

När man lever i en segregerad stad blir kollektivtrafiken en förutsättning för att man ska ha tillgång till staden. Man lever i en del av staden, jobbar i en annan, handlar i en tredje osv. Staden är planerad för att maximera ekonomiska vinster och inte för att tillgodose invånarnas behov. Möjligheten att röra sig i staden är en nödvändighet, inte bara för att vi ska kunna leva meningsfulla liv men också för att samhällsfunktioner och företag ska fungera genom att vi åker dit och jobbar. Därför borde också alla ha tillgång till kollektivtrafiken oavsett hur mycket pengar man har. Vi vill se en kollektivtrafik som är helt finansierad genom skatten, där den som har mer betalar mer och den som har mindre betalar mindre. Detta är mycket mer rättvist än avgifter som är lika höga för alla oavsett inkomst.

På lördag kommer vi gemensamt att planka ifrån Centralstationen/Drottningtorget till SKF, dels för att uppmärksamma frågan om nolltaxa men också för att visa att det faktiskt går att förändra sker här och nu, som t ex att få avgiftsfri kollektivtrafik genom avgiftsstrejk.

Väl framme kan man delta i en stadsvandring i Gamlestaden anordnad av Förbundet Allt åt Alla. Temat är gentrifiering och man kommer att få veta om hur staden förändras genom att de med mer pengar trycker ut de med mindre längre och längre bort från stadskärnan.

Samling för massplankningen är Drottningtorget kl 13:30 lördag 12 maj.

/Planka.nu Göteborg i samarbete med Förbundet Allt åt Alla

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “Massplankning i Göteborg på lördag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.