Biljettkontrollanter plankar på fritiden

I dagens GP står det om att biljettkontrollanter och chaufförer i Göteborg använder sina tjänstekort på fritiden trots att de bara ska användas i tjänsten. De åker alltså utan giltigt färdbevis och kontrollanterna ser mellan fingrarna när de kontrollerar en annan kollega. Denna uppenbara dubbelmoral, att driva en så hård och aggressiv linje mot plankare och att bemöta resenärer utan biljett med aggressivitet och ibland med våld samtidigt som man själva plankar på fritiden är uppseendeväckande.

Men det kanske helt enkelt är så att de, liksom vi och många andra, egentligen tycker att kollektivtrafiken borde vara avgiftsfri, eftersom det är en samhällsservice som alla behöver och något som borde vara en självklar rättighet att kunna använda. De kanske bara inte är medvetna om det.

Anställda tjuvåker på sin fritid

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “Biljettkontrollanter plankar på fritiden

  1. ”Men det kanske helt enkelt är så att de, liksom vi och många andra, egentligen tycker att kollektivtrafiken borde vara avgiftsfri, eftersom det är en samhällsservice som alla behöver och något som borde vara en självklar rättighet att kunna använda. De kanske bara inte är medvetna om det.”

    Det där tror jag nog inte riktigt på. Sanningen är troligen istället att dom är egoister som tycker att dom har rätt att åka gratis bara för dom jobbar inom kollektivtrafiken – men att alla andra gott kan betala. Sen så har dom behov av att få känna makt över andra, för annars skulle dom inte valt det jobbet (det är nog få yrken som är så illa omtyckta av allmännheten).

    Dom har valt att kontrollera biljetter som en möjlighet att få ”sätta sig på folk” som inte gör som dom vill – andra sätter på sig röd uniform, utrustar sig med batong och grejer. Sen jagar dom plankare vid spärrarna eller springer runt på plattformarna och jagar ”koppelåkare” och ”spårspringare”, cyklister i tunnelbanan, skateboardåkare, dom som fotar och filmar tåg etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.