Studiebesök på Spårvägsmuseet

Vi har besökt Spårvägsmuseet, SL:s eget museum, där bland annat en utställning om design förevisades. Det var bara en av oss som plankade denna gång, men vi jobbar självklart för att även museet ska bli avgiftsfritt! Här är lite bilder från besöket:

Gamla tider

Allt var inte bättre förr, till exempel så var roddarmadamerna väldigt svåra att planka med.

Reklamfri

Kampen för reklamfri kollektivtrafik har varit tvungen att pågå alldeles för länge! Ett bevis är denna genomkommersialiserade gamla vagn.

SL-kampanj

SL har tydligen också en tradition av misslyckade egna kampanjer. Någon läsare som minns vem som vann denna, och vilket smeknamn på SL som infördes? :)

Vätgas på vagnen

Vi kände oss mer oroliga för att barn hade vätgasballonger överhuvudtaget än att de tog med ballongerna på tunnelbanan!

Fin uppgång!

SL:s designutställning var det nyaste inslaget på museet. Här en snygg gammal uppgång på Södermalm. Olika 50-talsvisioner om år 2000 fanns också, med alldeles för mycket omoderna förbifarter och flygande bilar för att det skulle vara trovärdigt. Lyckligtvis så kommer det säkert se helt annorlunda ut år 2050!

Spärrvakt

“Innan nolltaxan stängdes människor in i dylika burar, kallade “spärrhytter”. Denna barbariska tradition är självklart avskaffad sedan länge.”

Spärrar hör hemma på museum

Här är ännu en uppfinning, som ansågs modern på sin tid, men nu passar bäst på museum.

IMG_0135

Det fanns en hyfsat låg enhetstaxa på den interna kollektivtrafiken på museet – 10 kronor – men kampen fortsätter tills även den är avgiftsbefriad.

Gästbok

Tack så mycket för den här gången!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.