Exklusiv intervju med plankande duvor!

I veckan rapporterar lokaltidningen Mitt i Söderort om plankande duvor i Farsta. Vi i Planka.nu är bland de första som ser hur en finanskris tar fart i och med ökade medlemsantal i P-kassan. När SL-politikerna dessutom fattar idiotbeslut om att öka avgiftstrycket så slår det nu ovanligt hårt mot ekonomiskt utsatta grupper.

duva4

Den här gången är det så pass illa att till och med djurlivet går över till avgiftsstrejken och plankning.
“De ställer sig på perrongen vid Farsta strand. Och kliver sedan in i vagnen på tunnelbanan till Farsta – dit de åker för att äta rester.” säger Rasmus Sandsten, pressansvarig på MTR till Mitt i Söderort.

Planka.nu:s lokalredaktion träffar några förortsduvor utanför krogen Lilla Farsta för en pratstund i det höstmulna vädret. Av rädsla för repressalier från SL:s väktare väljer de fingerade namn.

“Det går inte att försörja sig där vi bor i Farsta strand och har man inte rika föräldrar så är det alldeles för dyrt att flytta närmare stan där levnadsuppehället finns. Med de höga avgifterna är vi tvingade att planka”, resonerar Fred.

“Dessutom är det bättre för miljön att åka tåg än att flyga”, fortsätter John Dove.

Duvorna såg negativt på framtiden tills de tog sig mod att planka. Jane Dove berättar: “Ombildningarna av bon och allt mer marknadsanpassade hyror driver ut alla från innerstan. Det, i kombination med ett finansieringssystem i kollektivtrafiken som slår hårdast mot de mest utsatta grupperna, får en att undra om inte borgarmänniskorna medvetet försöker hålla vanliga djur borta från city. Plankningen har gett mig lite hopp om att klara ekonomin i alla fall.”

”Dessutom är det inte mer än rätt ändå.” fyller en tillsynes upprörd John Dove i. “Inte nog med att de skjuter ihjäl en när man pickar på en bira med polarna på torget, nu ska de straffa en för att man är fattig och begränsa ens rörelsefrihet i ens egen stad också”.

Innan vi skiljs för denna gång avslutar Fred: “Alla borde planka. Jag ba, å hon ba, å han ba, å vi ba och duva!

duva2

duva3

2 kommentarer

2 kommentarer på “Exklusiv intervju med plankande duvor!

  1. Pingback: Planka.nu | Hunden – plankarens bästa vän!

  2. Pingback: Exklusiv Intervju.. « Welcome To Nicki © 2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.