Nytt biljettsystem eller inget biljettsystem, det är frågan

Enligt gp.se så har det äntligen blivit dags att byta ut Västtrafiks hårt kritiserade biljettsystem. Vi vill börja med att säga att vi tycker det är väldigt positivt att man verkar ha tänkt att göra en ordentlig utredning innan man fattar ett beslut, senast hamnade ju notan på 100-tals miljoner kronor för ett system som ingen blev nöjd med.

Men framför allt vill vi framföra vårt förslag på vad man ska ha för biljettsystem: Inget alls. Med en helt skattefinansierad kollektivtrafik behöver man inget biljettsystem och man kan då dels spara en massa pengar och man slipper massor av krångel. Dessutom slipper man ha de omstridda och av många illa omtyckta biljettkontrollerna.

Vi skulle få en mer rättvis finansiering av kollektivtrafiken, den som har mer pengar betalar mer och den som har mindre betalar mindre. Och en viktig samhällsservice skulle bli tillgänglig för alla, oavsett plånbok. För att inte tala om att vi skulle bli av med plankningen.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.