Lyckat tältläger i landstingsparken

Från måndag eftermiddag till tisdag kväll anordnade aktivister från bland annat Planka.nu, Klimax, RKU och SUF tältläger i parken utanför landstingshuset. Parken intogs i protest mot de avgiftshöjningar på SL-trafiken som de borgerliga politikerna skulle klubba igenom i landstingsfullmäktige. Tältlägret hölls igång under en trevlig eftermiddag och natt samt efterföljande dag fylld med protester mot politikerna.

landstingsockupation-2011 002

Överlag upplevde vi tältlägret som väldigt lyckat, folk som gick förbi och ett gäng av landstingsparkens grannar uttryckte stöd för vår demonstration mot avgiftshöjningarna. Många sa att det är bra att någon gör något över huvud taget, andra var med och spelade kubb och brännboll.

Sedan en månad tillbaka har Torbjörn Rosdahl haft munkavle kring landstingsbudgeten och SL:s ordförande Christer G Wennerholm uttalar sig otroligt sällan i media. De deltagande i tältlägret mötte under tisdagsmorgonen upp politikerna vid landstingshuset båda ingångar med slagord och banderoller, men de högst ansvariga moderatpolitikerna visade sig inte. Men till slut, på kvällen strax innan landstingsfullmäktige stängde, så fick vi syn på Christer G Wennerholm. Vi hann dock inte visa upp många plakat eller ropa särskilt många ramsor för honom: han smet snabbt som sjutton in i sitt lilla hus igen.

landstingsockupation-2011 055

Det är väldigt problematiskt att de ansvariga politikerna från moderaterna inte ens vågar stå för och ta ansvar för den politik de driver. Istället för att diskutera och försöka försvara sin politik, som ökar klyftorna och bygger fast Stockholm i bilberoende, så smyger de undan och tiger. även oppositionen är ett problem då Socialdemokraterna förespråkar en prishöjning av SL-kortet men “bara” med 50 kronor istället för 100. Alternativen som bjuds är att välja färg på sin prishöjning då politiker över hela brädet vill höja priset. Det är med andra ord upplagt för fler protester innan priset höjs den 1 september!

Topp 3 slagord:

  1. Torbjörn Rosdahl, vem är det? Har han jobbat på OLW?
  2. Tuben ska bli – avgiftsfri! Torbjörn ska bli – arbetsfri!
  3. Sluta slösa på kontroll – bästa taxan den är noll!

Läs mer:

landstingsockupation-2011 087

2 kommentarer

2 kommentarer på “Lyckat tältläger i landstingsparken

  1. Men varken Vänsterpartiet eller Miljöpartiet vill väl höja priset? De är ju för både enhetstaxa och nolltaxa om jag inte minns fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.