Planka.nu söker jobb hos SL

Kära SL,

som engagerade kollektivtrafikanter med snart tio års erfarenheter av att jobba för en bättre SL-trafik kunde vi så klart inte låta bli att höra av oss när vi såg att ni nu söker nytt blod! Vi är ett gäng glada stockholmsbor som gillar utmaningar, hellre ser möjligheter än problem, har daglig kontakt med stockholmare som åker kollektivt och stor social kompetens (över 23 000 kompisar på Facebook).

Under de tio åren som vi redan jobbat med Stockholms kollektivtrafik har vi stött på det mesta, diskuterat med de flesta, redan satt oss in i, och även gjort jobbet åt er, i ett flertal frågor. Från de dagliga telefonsamtalen från resenärer som hamnat i kläm som ni inte kan hjälpa, via alla journalister och forskare som kontaktar oss för att få svar på frågor kring er trafik som ni inte har svar på, till de näringsidkare som ni brutit kontrakt med och som i desperation sökt sig till oss, så tror vi oss ha den breda kunskap om alla de människor som ni berör i ert dagliga arbete som krävs. Från de trafik- och trafikantundersökningar vi fått göra för att ni aldrig gjort dem, via de ekonomiska kalkyler vi gjort åt er, till den information om kollektivtrafikens fördelar vi spridit som ni själva aldrig lyckats med, så tror vi oss ha den nyfikenhet och expertis på området som ni är ute efter.

Vi vet att ni vill vara ett företag som ligger i framkant och samtidigt går i takt med tiden, vi kan erbjuda er ett av Sveriges största kontaktnät av engagerade medborgare och resenärer som brinner för kollektiva lösningar på morgondagens problem. Med oss till jobbet tar vi självklart även vårt internationella nätverk som består av allt från FN-byråkrater och internationella tåglobbyister till stora delar av världens levande städer-rörelse.

Där ni kanske ser problem, så ser vi alltid lösningar! Där många bara ser en otillfredsställande lösning så ser vi en mångfald av fantastiska möjligheter. Vi vågar tänka utanför boxen och ifrågasätta vedertagna sanningar som att privata vinster skulle vara bättre än mer trafik, som att mer kontroll och övervakning skulle vara bättre än en öppen och välkomnande kollektivtrafik, och som att biljetterna per automatik måste bli dyrare. Investeringar i goda arbetsvillkor och personalsäkerhet anser vi dessutom vara A och O för en fungerande verksamhet. Utan att skryta så skulle vi påstå att vi är doers, men med en fallenhet för teori och vetenskap. Våra ambitioner är att ta tag i problemen och lösa dem här och nu, samt att ställa de svåra frågor om morgondagens trafik som måste ställas.

Vi har, trots att vi aldrig tagit en krona betalt, jobbat i princip dygnet runt de senaste tio åren med att göra kollektivtrafiken mer attraktiv. Det är svårt att föreställa sig vad vi skulle kunna åstadkomma med en hederlig lön i ryggen! Under dessa år har vi lärt oss att arbeta i en modern arbetsmiljö och ta initiativ utan order från chefen, vi är vana vid att jobba i stora grupper och med små budgetar. Genom vårt idoga arbete så har vi lyckats sätta Stockholms kollektivtrafik på världskartan: internationella medier, forskare och organisationer från hela världen vänder sig till oss för inspiration och dialog. Vi har stor erfarenhet av kommunikation, sociala medier och kundservice. Vi är noggranna, men samtidigt spontana. Vi älskar att festa och vi älskar kollektivtrafiken, något som uttrycker sig i ett av våra favoritcitat: “Vi vill ha fest. Glädje och färgprakt i tunnelbanan. Den är de enkla människornas, de billösas dagliga trafikled ”¦ varje hållplats ska vara ett sagoslott!”

Vänliga, och kollektiva, hälsningar.
Planka.nu

7 kommentarer

7 kommentarer på “Planka.nu söker jobb hos SL

  1. Jag hoppas att ni gör slag i saken PÅ RIKTIGT och inte bara snackar luft här.
    Platserna som går att söka finns ju öppet på deras hemsida, så gå in och sök, eftersom ni verkar ha så mycket kompetens.
    Annars blir det ju svårt för dem att lista ut vilken av alla tjänster ni är intresserade, eller framförallt, kvalificerade för.

  2. Om jag var rekryterare skulle ni vara anställda! Ni skulle behövas där. Man får nästan något drömmande i blicken av att läsa ert personliga brev, ”tänk om…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.