Kampanjvecka i Skåne: G som i Gratis kollektivtrafik

I vintras satte sig Planka.nu Skåne & filmkollektivet RåFilm sig ner för att diskutera ett fett samarbete. Det rådde en samstämd enighet kring att Skånes kollektivtrafik, både möjligheterna & bristerna med den, borde uppmärksammas. Det resulterade i en film.

Vi gav filmen namnet G som i Gratis kollektivtrafik. Följ med på en resa genom kollektivtrafikens ABC. Vi behandlar D som i att dela sin biljett, N som i negativa attityder hos bilister och P som i privatiseringar och plankning.

Vi ger dig tips på hur du själv kan förändra din situation, för tro oss, vi vet hur det är att inte ha råd att betala den där tågbiljetten. Vi ger dig även visionen om en förändrad kollektivtrafik. För den behöver inte innebära smyghöjningar, förseningar och automater som ständigt inte fungerar.

Filmen kommer att kunna ses från & med måndagen den 30/5 på Planka.nu Skåne’s blogg Skaneresenarer.se. Har du en QR-reader på din iPhone kan du även se den genom att fota våra nya klistermärken på stan.

Vi ? kollektivtrafik!
Planka.nu Skåne
Skaneresenarer.se
RaFilm.se

Program – Vecka 22

Måndag 30/5
G som i Gratis kollektivtrafik läggs upp på Skaneresenarer.se

Tisdag 31/5, kl 15
Möt upp oss på bussterminalen vid Centralstationen i Malmö för första utomhusvisningen av vår film! Kl 15 ses vi utrustade med film och en så kallad Tanke-planka.

Tanke-plankan finns till för alla resenärer. Den fungerar som en anslagstavla för alla förbigående. Uttryck dina åsikter och visioner rörande dagens kollektivtrafik!

Vi kommer även att välkomna press till denna releasevisning.

Torsdag 2/6, kl 18
Vi kör utomhusbio på bussterminalen vid Södervärn! Här kommer vi att finnas så gott som hela kvällen med projektor, t-shirts till försäljning och klistermärken att dela ut.

Lördag 4/6, kl 14
Ta med er brunch och kom till rondellen på Kristianstadsgatan vid Folkets park. Där väntar kaffe, soffor, musik och GRAFITTI. Max och Gabriel, två frilansande konstnärer, livemålar väggen till Folkets park till kollektivtrafikens ära. Här kommer vi att finnas hela eftermiddagen!

Kl 21
Lördagen fortsätter sedan på Kontrapunkt där vi avslutar kampanjveckan med en öl och dans! I samarbete med Vegomässan visar vi G som i Gratis kollektivtrafik en gång i timmen! Här kommer även att finnas merch och klistermärken.

OBS! Det kommer även att anordnas ytterligare ett fett event under vår kampanjvecka. Håll utkik ;)

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.