Sthlm: Vi vaktar ordningsmakten på lördag!

Avskaffa biljettkontrollen – för en avgiftsfri kollektivtrafik!

Lördagen den 28 maj kommer Vi vaktar ordningsmakten anordna en demonstration i Stockholm. Demonstrationen går förbi polisen, väktarnas och ordningsvakternas kontor och vänder sig mot att ordningsmakten kan begå uppenbara övergrepp utan att straffas. I tunnelbanan minns vi fall som “Gategate” där poliserna tvingade en kille att radera bilder från sin telefon och när en tjej fick armen bruten när en polis trodde hon hade lånat ut sitt kort. även Securitas har gått över sina befogenheter. Ordningsvakterna hakar på och gör godtyckliga ingripanden mot plankare och vanliga trafikanter

Spärrarna är en del av övervakningsamhället!

Vi lever i ett samhälle där mer och mer av vår vardag övervakas av staten. På internet stiftas datalagringsdirektiv och IPRED-lagar, och signalspaning på befolkningen införs rutinmässigt. Det är också en lönsam bransch för många. För det säkerhetsindustriella komplexet är din rädsla en affärsidé.

Inga kort, inga pengar – inga problem!

Vi förespråkar en avgiftsfri kollektivtrafik utan spärrar och kontrollanter. Problemet med våld vid kontroller eller spärrlinjer skulle då upphöra, och vi skulle få en trevligare trafik. Därför uppmanar vi alla att delta i Vi vaktar ordningsmaktens demonstration på lördag!

Still photoing police

Här är flygbladstexten som kallar till demonstration:

TRÖTT PÅ POLIS– OCH VAKTVÅLD?
Upplevelser om övergrepp från poliser, ordningsvakter och väktare finns i mängder, men dessa övergrepp får nästan aldrig någon påföljd. Våldet drabbar människor generellt men tar sig ofta rasistiska uttryck. Det ger signalen att de utsattas underordnade position i samhället är naturlig och berättigad. Detta är en stor del av förklaringen till det låga förtroendet för rättssamhället i förorter där många utsätts för dessa trakasserier. Likhet inför lagen gäller inte så länge uniformerade förövare går fria!

PIGG PÅ RäTTVISA?
I ett samhälle med stora klassklyftor och ett orättvist rättssystem begås fler brott, tryggheten minskar och det höjs krav på fler vakter och poliser. Ingenting tyder dock på att hårdare tag skulle leda till ett tryggare samhälle, däremot finns det ett samband mellan jämlikhet och minskad brottslighet. En jämlikare samhälle skulle därför vara bra för alla! Det är dags att gå till grunden med problemet och minska klyftorna.

DÅ äR VI GLADA ATT BJUDA IN DIG!
Vi samlas vi på Kungsholmen för att protestera mot detta våld. Eftersom många fall aldrig uppmärksammas så besöker vi Polisen, Securitas och ordningsvakternas lokaler och låter människor berätta om sina erfarenheter. Har du något att berätta eller vill du hjälpa till att arrangera denna demonstration – en frizon från uniformerat våld? Tveka inte att kontakta oss!
vaktaordningsmakten@gmail.com Facebook: korta.nu/vakt
VI SES 15.00 LÖRDAGEN DEN 28 MAJ VID RÅDHUSET TUNNELBANESTATION (UPPGÅNG POLISHUSET)

En kommentar

En kommentar på “Sthlm: Vi vaktar ordningsmakten på lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.