Stadskampsveckan

Idag startar stadskampsveckan, för andra året, i ett flertal städer i Sverige. Årets tema är lokalkamp och lokal kamp. Planka.nu Stockholm medverkar med ett par roliga aktiviteter under veckan! Vi startar med en museiplankning tisdagen den 3:e maj och avslutar med picknick mot massbilismen söndag den 8:e maj. Läs hela schemat för stadskampsveckan här.

Museiplankning – alla ska kunna ta del av kulturen oavsett plånbok

Vi tar sossarna på orden, ”alla ska kunna ta del av kulturen – oavsett plånbok”, men vi tänker inte vänta på att partipolitiska löften eventuellt ska infrias. Vi gör kulturen tillgänglig och avgiftsfri här och nu.

Som en del av Stadskampsveckan arrangerar vi en massplankning in på ett museum, med en utställning som är väldigt relevant för Stadskampsveckan. En öppen stad ska vara tillgänglig för alla, kulturen och museum ska vara nåt vi kan besöka oavsett vilken inkomst vi har.

Vi samlas på utanför spärrarna vid T-Kungsträdgården, uppgång Arsenalsgatan kl 18.00 på tisdag den 3:e maj. FB-event.

Läs Öppna Stockholms rapport om försöket med museiavgifter Folkets gods hör folket till

P I C K N I C K 8/5

Alternativ stad fixar picknick i vårvädret, Planka.nu bjuder in just DIG och lovar läsk och klistermärken till alla!

Hälften av Stockholms yta avsätts för biltrafik. Det behövs inte MER vägar, det behövs MINDRE.

Därför tänkte Alternativ Stad arrangera en liten picknick på gatan SÖNDAGEN DEN 8 MAJ KL 11. Du är hjärtligt välkommen!

Plats är Långholmsgatan, mittfilen. En av bilfilerna, samt naturligtvis bussfilen hade vi tänkt lämna fria – en halvering av utrymmet för bilar, ner till 25%, kan kanske vara ett lämpligt och fullständigt realistiskt mål för hela Stockholm.

Kaffe och kakor kommer att erbjudas förbipasserande gående. Den som har ett musikinstrument kan med fördel ta med detta. FB-event.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.