äntligen finns Planka.nu i Oslo också!

Den 22:a januari var det officiell releasefest för vår nya lillasyster Planka Oslo. Partysvenskarna var på plats, liksom internationell press och alla osloaktivister såklart.

planka-oslo_2011-01-22_19:16:05.IMG_5661

äntligen! är nog det bästa ordet för att sammanfatta våra känslor inför den här händelsen, vi har i många år haft sporadiska kontakter med plankare i Oslo som har gjort mer eller mindre seriösa försök att organisera sig men i början på 2010 tog det fart på allvar efter ett planeringsmöte i anslutning till det första officiella besöket från stockholmsplankarna.

Efter grundlig research och moget övervägande var det så dags att lansera p-kassan för plankare i Oslo, lite dyrare än i Stockholm och Göteborg, men det är ju allt i Norge å andra sidan. Ballonger, serpentiner, konfetti, nytryckta flygblad och informationshäften spreds ut i tunnelbanan med brask og bram och reaktionerna från media lät inte vänta på sig.

planka-oslo_2011-01-22_15:34:36.IMG_5625

Nu börjar det verkliga arbetet för våra oslokamrater med att organisera fler plankare och nå ut till fler grupper med budskapet, vi hejar på er! Avslutningsvis är det väl bara att säga grattis till Oslo och stadens kollektivtrafikanter!

P.S. Missa inte den norska bloggen Politikk Poetikk Praksis som skriver klokt och vackert om staden, kollektivtrafik och plankning.

Boten tenker jeg ikke mer på. Om kort tid vil Planka Oslo dekke den for meg. Som medlem hos dem kan jeg og mange andre fortsette å kreve vår tilgang til det allmenne, åpne opp byen og demonstrere vårt kollektive potensial: jeg sniker ei, jeg planker. Zižek sa det et annet sted her på bloggen: Vi er allerede lykkelige når vi kjemper for lykken.

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “äntligen finns Planka.nu i Oslo också!

  1. Fan va härligt! – Oslo är väl också rätt dyrt?
    – dom har iallafall samma åbäken till spärrar där också (som våra nya).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.