Film- och föredragskväll i Stockholm #1: Det bilindustriella komplexet

Under hösten kommer Planka.nu Stockholm att köra ett gäng film- och föredragskvällar, förhoppningsvis en gång i månaden, teman på kvällarna kommer variera, men på något sätt kommer alla att vara knutna till vad vi håller på med. :)

*Den första kvällen äger rum på torsdag den 2:a september och handlar om det bilindustriella komplexet. Vi startar klockan 17.45 (kom i tid, vi startar direkt!) på Café Hängmattan som ligger på Södermannagatan 10, t-bana Medborgarplatsen. Karta här * Vi kommer visa två fantastiska dokumentärer, Taken for a Ride som handlar om hur General Motors köpte upp och förstörde vad som en gång i tiden var världens främsta spårvägssystem, samt Requiem for Detroit som handlar om Bilstaden Detroit och hur den påverkats av bilindustrins uppgång och fall genom att ha förvandlats från att ha varit en av de främsta symbolerna för den amerikanska drömmen till att idag vara vad regissören Julien Temple kallar den första post-amerikanska staden.

Vi kommer rama in dessa två dokumentärer med ett kort föredrag om bilismens utveckling och det bilindustriella komplexet i Sverige. Efteråt går vi och dricker en bira eller läsk och snackar om hur vi kan arbeta med trafikfrågor de sista veckorna innan valet, huvudfrågan är såklart hur vi kan bidra till att det blir en folkomröstning om Förbifart Stockholm som de rödgröna partierna föreslagit.

För dig som inte kan komma går båda filmerna att ladda hem från The Pirate Bay: Taken for a Ride och Requiem for Detroit (kom ihåg att seeda om du tankar hem, sharing is caring), och det lilla föredraget kommer vara snott från Gunnar Falkemarks bok _Politik, mobilitet och miljö _ och Per Lundins _Bilsamhället. _

Var, när, hur?

  • Café Hängmattan, Södermannagatan 10, t-bana Medborgarplatsen. Karta här
  • 17.45-20.30 (kom i tid då vi måste köra igång på direkten för att hinna!)
  • Facebook-event här.
  • Självklart gratis, men du får betala för kaffet själv. ;)

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.