Cold Case Stockholm: Rådmansgatans spärrlinje

Spärrlinjen är något som alla tunnelbaneresenärer behöver förhålla sig till, den är en del av vår vardag. SL håller på att byta ut de gamla vändkors-spärrarna mot nya science fiction-spärrar. Då helt plötsligt under bytet står spärrlinjen helt utan spärrar, en öppen oas i en stängd öken.

Spärrlinjen i Stockholms Tunnelbana är ett frekvent ämne för debatt. Vi har tidigare skrivit om vilket slöseri de nya spärrarna är som, dessutom, är jättelätta att planka på. För några månader sedan skrev vi också om Gategate och hur spärrlinjen används som intern gränskontroll.

Under den gångna veckan har Planka.nu delat ut flygblad i anslutning till den tillfälligt öppna spärrlinjen i Rådmansgatans T-banestation. Aktionen har genomförts för att lyfta frågan om en öppen spärrlinje, för ett gränslöst resande i Stockholm. Det vi pekar på är ett alternativ, ett alternativ där de som reser i tunnelbanan inte ska behöva ta sig genom en hinderbana varje resa.

I och med att striden om spärrlinjen händer nu är det viktigt att vi allihop tar krafttag mot ytterligare utökning av spärrlinjen. Planka.nu har färdiga paket med flygblad, klistermärken och information för aktioner mot en ytterligare nedstänging av spärrlinjen. Kontakta oss när din spärrlinje är näst i tur att få nya fula spärrar så gör vi en aktion tillsammans.

Riv spärrarna – Öppna spärrlinjen!

Läs mer

2 kommentarer

2 kommentarer på “Cold Case Stockholm: Rådmansgatans spärrlinje

  1. Absolut! Daniel Westling och prinsessan Victoria verkar ha lyckats med det som Planka.nu jobbat för i 9 år – under bröllopsdagen den 19 juni kommer tunnelbanan i Stockholm bli gratis. ”En extra nolltaxedag helt enkelt!”:http://www.facebook.com/event.php?eid=123107937726741

    Daniel är bördig från Ockelbo, en av de kommuner där nolltaxa på kollektivtrafiken införts permanent. Vi kan bara hoppas att nolltaxeprinsens intåg i kungahuset betyder en segermarsch för nolltaxa genom landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.