Massiv massplankning i Stockholm

Under lördagen genomfördes en massplankning i Stockholm under namnet “Det stora språnget”. Så mycket hoppande blev det dock inte, eftersom SL och polisen var mycket tillmötesgående mot protesten. Ett par hundra plankade under glada former och slöt upp med Utopikarnevalen.

DSC_9129
Samling inför massplankningen. Den som har fanor i flest fäger när den dör vinner!

Efter hand samlades mer och mer folk i duggregnet och det plockades fram jätteballonger och lustiga hattar. Poliserna meddelade att de ville att protesten skulle avlöpa så smidigt som möjligt och vi kunde inte annat än hålla med!

DSC_9154
Folk sluter upp på Plattan

När vi sedan samlade upp oss framför spärrarna för att genomföra massplankningen så såg vi att dessa redan var uppställda! En representant för Planka.nu höll ett kort tal om att vi med massplankningen vill visa upp vår vision om en öppen avgiftsfri kollektivtrafik i nuet. Genom att protestera tillsammans kan vi inte bara öppna spärrarna, utan även ögonen på fler stockholmare för idéerna om en avgiftsfri kollektivtrafik. Vi gör det vi säger!

DSC_9169
Öga mot öga med spärrarna, som fungerade bättre än vanligt enligt nolltaxeförespråkare!

Och precis så trevligt som vi hade tänkt oss blev det! ett par hundra plankare gick genom spärrarna och fortsatte ner till blå linjen under talkörer som “Sluta tanka – börja planka!”, “Tuben ska bli – avgiftsfri!” och “Blåa linjen är ni klara?”

DSC_9187
Jajamänsan, fattas bara!

Vi styrde kosan mot Fridhemsplan där vi mötte upp med Utopikarnevalen. Där delade vi ut information och klistermärken och gick med karnevalen till söder. Sällan har så många kalla och blöta människor haft så kul tillsammans!

DSC_9317

Läs mer

3 kommentarer

3 kommentarer på “Massiv massplankning i Stockholm

  1. Det är nog fan det vackraste jag har läst sedan jag konfirmerades!

    Helt underbart, fram för flera massplankningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.