Det stora språnget: massplankning 8 maj

Inbjudan

ärande gäst, Ni är härmed inbjuden till Det Stora Språnget, en extravagant massplankning den åttonde maj i nådens år tjugohundratio. Alla gäster anmodas samla sig vid Sergels Torg i eftermidddagssolen, därefter fortsätter vi till Utopikarnevelen. Väl mött!

Alla tjänar på nolltaxa

Det har länge pratats om kostnaden för nolltaxa i kollektivtrafiken. Att de flesta skulle tjäna på att betala skatt istället för avgift är självklart, eftersom skatten betalas efter förmåga. Färsk forskning visar att det faktiskt lönar sig för hela samhället! Vid införandet av nolltaxa i Stockholm läns kollektivtrafik kan det uppnås en samhällsekonomisk vinst på 4 miljarder, och då är inte alla vinstmöjligheter inräknade. Det är alltså någonting som vi alla tjänar på.

Dags att öppna Stockholm

Tunnelbanan är Stockholms blodomlopp, men det är många proppar som försöker hindra det fria flödet. är det inte politikerna som höjer avgiftstrycket på månadskort eller SL som satsar hundratals miljoner på nya kontrollsystem så är det poliser som trakasserar resenärerna och hotar med drogtest.

Det finns många sätt att påvisa maktmissbruk och kontrollstat, t.ex. filma med mobilen när något obehagligt händer. Men istället för en kollektivtrafik som kräver så mycket kontroll och som stängs till med högre spärrar och priser borde vi öppnas upp kollektivtrafiken genom nolltaxa. Det är den rätta medicinen mot blodproppar i tuben!

Vänd trafikmaktordningen

SL har gått från att vara ett bolag som var till gagn för medborgarna, till att vara en inkomstkälla för företag och koncerner. Detta har också varit i vägen för kollektivtrafikens chans att bli större på bilismens beskostnad, och vara med att skapa en klimatsmart stad. Samtidigt som det rapporteras att 733 bussar funnits med på bluffakturor från Busslink, så misstänks även SL:s ordförande Christer G. Wennerholm för valfusk. Vi tror inte att det handlar om att vissa personer är elaka, utan att hela systemet med bolagisering, konkurrensutsättning och profitsäkring är fel! Framtidens kollektivtrafik ägs gemensamt och är en del av en sjyst stadsplanering där den – tillsammans med gångtrafik och cyklar – är det självklara sättet att ta sig fram.

Aktionen är en del av Utopikarnevalen/gatufesten som går av stapeln senare samma dag.

Ladda för stockholms festligaste majdag tillsammans med Planka.nu!

Läs mer

Massplankning 8 maj

4 kommentarer

4 kommentarer på “Det stora språnget: massplankning 8 maj

  1. Härligt!
    Jag ska nog komma med då också
    – jag råkar dock ha kort för tillfället som gäller till 15:e maj (jag passade på att passade på att köpa ett när dom sänkt priset förut för att kompensera för kaoset i vintras), men man kan ju alltid hänga med och filma lite och sådär (dessutom är det ju enkelt att öppna spärrar för plankare då) :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.