SL har snöat in på spärrar

Minst 225 miljoner kronor kostar SL:s spärrsystem årligen och nya monsterspärrar köps in på löpande band. Pengar som bättre hade kunnat användas till att säkra trafiken året runt och ge SL:s resenärer möjligheten att röra sig även under vinterhalvåret.

-SL har helt snöat in på spärrar, i sin iver att resa murar i staden har de blivit helt snöblinda och missat att kostnaderna skenar iväg. De måste komma ur sitt ide och inse att det viktigaste för oss stockholmare är att kärnverksamheten, trafiken, fungerar säger Christian Tengblad, aktiv i Planka.nu.

Planka.nu har i rapporten _Till varje pris _ visat hur spärrsystemen i Stockholms lokaltrafik kostar skattebetalarna hundratals miljoner kronor per år till liten eller ingen nytta. Pengar som det nu visar sig hade behövts till annat.

-Stockholm är den enda staden i Norden som har ett spärrsystem, tack vare det är det också den enda staden som inte har råd att vintersäkra sin trafik ordentligt avslutar Christian.

Läs rapporten Till varje pris

Presskontakt: Mikael Johansson 070-233 99 27

Loggor och pressbilder

Pressarkiv

Plankas Facebook-sida

snökaos busshållsplats

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.