Gratis resa till blodgivningen

Den borgerliga majoriteten i Stockholm med SL:s ordförande Christer G Wennerholm i spetsen vill införa gratis resor med SL för blodgivare. Skitbra tycker vi, genom att göra det erkänner man att SL:s höga biljettpriser hindrar människor från att röra sig i staden och delta och bidra i samhällslivet. Chrille G motiverar förslaget med att blodgivare hjälper sjuka och skadade människor.

Planka.nu instämmer naturligtvis i att blodgivare är hjältar men vill gärna påpeka att med den motiveringen borde naturligtvis sjukvårds- och omsorgspersonal också få avgiftsfri kollektivtrafik, liksom de som utbildat sjukvårdspersonalen, de som byggt sjukhusen, de som fixar mat så att arbetarna orkar med jobbet, de som arbetar i livsmedelsbutikerna, de som tillverkat deras kläder, de som städar sjukhusen, de som byggt transporterna de använder för att ta sig till jobbet, de som sköter deras barn medan de jobbar på sjukhuset, de som bemannar biograferna som behövs för att de ska orka jobba nästa dag, de som gjort musiken de lyssnar på i bakgrunden för att hålla humöret uppe osv osv. För till skillnad från vad Wennerholms brittiska partikamrat Margaret Thatcher hävdade så finns det inte bara individer utan ett samhälle där individerna bidrar och skapar förutsättningar för varandra och med det i åtanke behöver vi alla avgiftsfri kollektivtrafik lika mycket.

Läs mer:

En kommentar

En kommentar på “Gratis resa till blodgivningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.