Planka.nu satsar för att förbättra plankandet i Göteborg och lanserar biljettkontroll.se

I dagarna drar Planka.nu Göteborg igång en satsning på att förbättra och underlätta plankandet. Vi kommer dels dra igång en informationskampanj där vi sprider enkla plankningstips till göteborgarna, dels lansera en ny hemsida, biljettkontroll.se, inriktad på biljettkontroller. Där kommer vi bl.a att publicera den information, som våra medlemmar skickar till vår telefon, om var det befinner sig kontrollanter just nu.

Västtrafik har satsat hårt på kontroller och tänker satsa ännu hårdare. Trots att de säger sig inte ha råd med några förbättringar i trafiken väljer de att lägga ännu mer resurser på att jaga de som inte har råd att betala. Därför kommer vi svara med att informera om var kontrollanterna befinner sig och hur man kommer undan dem.

Det ökade antalet tilläggsavgifter (s.k. ”böter”) i kombination med att det planeras 50% mer biljettkontroller nästa år har också gjort att Planka.nu Göteborg höjer sina priser. Från och med 23 november slopas därför halvårs- och veckomedlemskap, samtidigt som månadsavgiften höjs till 200 kr. I och med höjningen kommer inte medlemskapet längre gälla i både Göteborg och Stockholm. Ni som redan har betalat har självklart kvar era medlemskap.

Vi hoppas snart kunna sänka priserna igen. Om den här satsningen får resultat och antalet tilläggsavgifter minskar kommer vi också kunna sänka. Att undvika att åka fast är varken svårt eller ansträngande och om vi hjälps åt att minska tilläggsavgifterna kommer vi alla att tjäna på det.

Läs mer:

Så plankar du i Göteborg

2 kommentarer

2 kommentarer på “Planka.nu satsar för att förbättra plankandet i Göteborg och lanserar biljettkontroll.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.