Senaste nytt från den skånska nolltaxerörelsen

Vi har konstaterat det förut men nu händer det verkligen saker i Skåne! I måndags den 26:e oktober massplankade SUF Skåne på tåglinjerna Malmö – Lund samt Simrishamn – Ystad samtidigt som de delade ut flygblad om avgiftsfri kollektivtrafik, kaffe och kakor till sina medresenärer.

Aktionen var en protest mot de prishöjningar och nedskärningar som drabbat skånependlarna den senaste tiden, arrangörerna skriver själva att aktionen genomfördes som en reaktion mot Skånetrafikens höga biljettpriser, men även för att uppmärksamma kollektivtrafikens roll i klimatfrågan.

Den 14:e november klockan 14 arrangerar SUF Skåne en manifestation för avgiftsfri kollektivtrafik med samling på Triangeltorget i Malmö. Dagen efter, den 15:e, håller Planka.nu i ett öppet möte för dig som vill engagera dig för avgiftsfri kollektivtrafik i Skåne, det börjar klockan 16 på Café Glassfabriken i Malmö.

Dessutom: Den 3:e november arrangerar Miljöförbundet Jordens Vänner Malmö-Lund tillsammans med Attac och Studiefrämjandet ett seminarium om utförsäljningen av Skånes kollektivtrafik. Kom på det också, det är klockan 19 på Kafé Tyfon, Simrishamnsgatan 36 A i Malmö.

Varmt välkomna!

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “Senaste nytt från den skånska nolltaxerörelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.