Planka.nu skickar två aktivister till World Carfree Network i Prag

World Carfree Network (WCN) är ett globalt nätverk av grupper (bland annat Planka.nu) och individer som arbetar mot bilberoende och bilcentrerad stadsplanering. WCN:s internationella koordinationscenter ligger i Prag och är bland annat ansvarigt för nätverkets tidning Carbusters, nätverkets närvaro på Internets och koordinerandet av nätverkets konferenser samt den årliga bilfria dagen.

Genom EVS-programmet kommer två aktivister från Planka.nu att arbeta på WCN:s internationella koordinationscenter i ett år. Den ena av oss började i september och den andra kommer att ansluta i december.

EVS-programmet är EU-kommissionens utbytesprogram för folk under 30 år och har enligt EU själva som mål att “stärka den sociala sammanhållningen mellan invånare i EU och främja aktivt samhällsdeltagande”. Det innebär rent konkret att EU-kommissionen betalar för att folk ska kunna åka till andra länder och arbeta på NGO:s, hos kommuner och liknande.

På plats i Prag kommer aktivisterna från Planka.nu assistera med det dagliga arbetet tillsammans med dom andra på kontoret, kanske främst med inriktning på att stärka och förbättra nätverkets tillvaro på Internets och som en del av redaktionen för Carbusters, samt förhoppningsvis både kunna lära sig en del och bidra med kunskap från vårt arbete med Planka.nu i Stockholm.

P.S. Till er gnällspikar som tycker det är hemskt att EU-kommissionen betalar sånt här (vi vet att ni finns där ute, vi märkte det när vi var i Budapest) så kan vi meddela att allt detta sker enligt regelboken. Planka.nu är en medlemsorganisation i WCN, aktivisterna från Planka.nu är självfallet EVS:er hos WCN som privatpersoner. Men lika självklart är det att vi fick dessa tjänster på våra meriter från Planka.nu.

Aktivisterna från Planka.nu som ska till Prag
(Som ni kan se så tar dom två aktivisterna detta uppdrag på största möjliga allvar… hehe)

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.