Fira bilfria dagen (22/9) med Planka.nu

Den 22:a september firar 1700 städer världen över den globala bilfria dagen. Under parollen ”ett bättre stadsklimat” ifrågasätts privatbilismens dominans för en dag. Cykel-, gång- och kollektivtrafiken lyfts fram som alternativ till massbilismen.

Tyvärr har Stockholms stads miljöborgarråd Ulla Hamilton (M) glömt att anmäla Stockholm till firandet, precis som förra året och förrförra”¦ Men det gör inget, för vi tänker fira ändå!

Tillsammans med Alternativ stad och Klimax skapar Planka.nu en bilfri zon i korsningen Sergels torg/Hamngatan (vid Sergelrondellen). Samtidigt tar vi tillfället i akt och protesterar mot Förbifart Stockholm, Södertörnsleden och alla andra vansinnessatsningar på motorvägar som kommer bidra till att öka trafikens växthusgasutsläpp i regionen med 80% på några decenniers sikt. Vi kräver att motorvägsmiljarderna satsas på kollektivtrafiken istället!

Vi ses strax före kl 17 på tisdag! Ta med några kompisar, en fotboll, gitarr, banderoll, krukväxt eller vad du känner för!

Tillsammans skapar vi ett socialt rum, bullret tystnar för en stund och vi kan andas!

När – tisdagen den 22 september kl 17.00
Var – korsningen Sergels torg/Hamngatan (vid Sergelrondellen)
Hur – tillsammans för en bilfri stad!

Bilfri

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.