Förfalskade SL-kort

SVTs ABC-nyheter rapporterar att SL-kort förfalskats. Kortens äkthet är svår att bedöma, de falska korten uppmärksammades i samband med biljettkontroller. Det har inkommit drygt 400 polisanmälningar mot resenärer för att ha åkt med ogiltiga kort.

Polisen uppmanar folk att titta på när säljaren präglar korten när de köper kort. SL uppmanar också folk att vara uppmärksamma eller ännu hellre börja använda det nya access-kortet som vi tidigare diskuterat integritetsaspekterna av.

Istället för att lägga ännu mer arbete på resenärer så vore det bättre att helt och hållet slopa det sårbara och orättvisa biljett- och kontrollsystemet och införa en solidarisk och rättvis finansiering av den allmännyttiga kollektivtrafiken, via skattesedeln. Avgiftsfinansieringen av kollektivtrafiken kostar pengar i direkta utgifter till spärrar, produktion, distribution och kontroll av biljetterna samt indirekta utgifter som uppstår när folk måste stå och vänta vid spärrlinjer och busspåstigning.

Vi uppmanar fler att göra sig fria från bojorna till det förlegade och orättvisa biljett- och kontrollsystemet. Gå med i P-kassan idag!

Läs mer

En kommentar

En kommentar på “Förfalskade SL-kort

  1. Tyvär såna fuskmetod kommer att ökar om SL redoviserad inte deras högpris. i paris är alla transport på en euro och alla är nöjda..så sl ha råd för att sänka deras pris .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.