Upprop: Demonstrera den 15e september!

RECLAIM THE VäLFäRD

När riksdagen öppnar den 15e september anordnar Septemberalliansen en demonstration mot högerpolitiken. Vi, undertecknande organisationer, kommer att formera ett välfärdsblock i demonstrationen och uppmanar er alla att sluta upp med oss!

URBAN ALLEMANSRäTT

Det räcker inte med att stoppa högerns nedskärningar. Vi tror inte heller att välfärden enbart är skyddsnätet för sjuka och arbetslösa. Välfärden definierar istället Stockholm för oss alla: som arbetare, studenter eller egenföretagare har vi gemensamma behov. Ett högt avgiftstryck ger spärrar mellan olika stadsdelar, murar mellan museer och människor samt gluggar mellan tänderna på Stockholmarna. Avgiftsfritt gör däremot övervakningen i kollektivtrafiken onödig, kulturen folklig och våra leenden bländande. Husockupationer är en väg bort från bostadsbrist, svältande allmännytta och brist på föreningslokaler. Genom att agera tillsammans kan vi få igenom en urban allemansrätt, och istället för ett hägna in kan vi Öppna Stockholm!

SHARING IS CARING

Fildelningen är den största välfärdsreformen på länge. Kultur, musik och filmer har gjorts tillgängliga på ett sätt som inte har något motstycke i historien. Detta är kärnan i konflikten om internet. Det viktiga är egentligen inte integriteten, utan att internets och fildelningens öppna struktur har gjort oss rikare. Till Ipred, ACTA och högerjuntan säger vi: Rör inte vår välfärd! Inga fascister i våran dator!

GRATISGENERATIONEN VISAR VäGEN

Högern klagar på gratisgenerationen. Men om vi har blivit en gratisgeneration är det för att vi försöker ta tillbaka det vi förlorat efter decennier av nedskärningar i välfärden, dåligt betalda jobb och hög ungdomsarbetslöshet. De fasta anställningarna blir allt färre. Istället erbjuds vi osäkra visstidsjobb. Vi rör oss i en flytande tillvaro mellan tillfälliga jobb, extraknäck, studier och arbetslöshet. När arbetslönen som inkomstkälla försvagas genom svältlöner så är det klart att den gemensamma välfärden blir allt viktigare för oss.

VISST KATTEN, ÅTERINFÖR FÖRMÖGENHETSSKATTEN!

Fördelningspolitiken måste ändra riktning. Som det ser ut nu finansieras privata företag med skattepengar genom privatiseringar. Hundratals miljoner som tas från skola, vård och omsorg hamnar i privata fickor.
Skattepolitiken skräddarsys samtidigt för de rika: arvs-, fastighets- och förmögenhetsskatten har tagits bort. För att finansiera en ny avgiftsfri välfärd måste dessa skatter återinföras och de privata hålen i välfärden täppas till, men vi vill också pusha för att de flesta tjänar på en höjd progressiv inkomstskatt. Någon hundralapp i plånboken hjälper knappt den enskilde, men våra gemensamma miljarder kan göra underverk!

/ Förbundet Allt åt Alla – Stockholm, Planka.nu, Piratklanen

Förbundet Allt åt Alla – Stockholm
är en nystartad aktivistgrupp med systerorganisationer i Malmö och Göteborg. Deras mål är “ett samhälle organiserat efter principen: av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.”

Piratklanen
är en grupp oberoende pirater och fildelare som anordnade protester mot vid toppmötet om stockholmsprogrammet i somras.

Läs mer

Ps. Kom på gemensam öppen banderoll- och plakatverkstad på Kafe44 söndagen den 13e september 15.00. Ta med något att måla eller skriva på, till exempel reklamskyltar.

IMG_1226

2 kommentarer

2 kommentarer på “Upprop: Demonstrera den 15e september!

 1. Detta med att arbetsgivaren är beroende av av att ni kommer till arbetet – ni anser inte att ni är beroende av arbetet på nåt sätt???! Nej just det ja, ni behöver ju inte jobba utan kan med gott samvete gå på bidrag och leva av medel alla andra som betalar för sådana tjänster som ni utnyttjar. Det enda detta handlar om är att dölja en egoistisk handling (för att behålla sin egen plånbok fylld) i ett ”upprop”. Jag är glad över att inga av er någonsin kommer att få några bra jobb och styra Sverige.

 2. >>Gabbi
  Frågan handlar väl om hur man ser på arbetsdagen. För oss så är resan till arbetet en oundviklig del av arbetsdagen – men istället för att få lön så måste vi betala! Det kanske är för mycket begärt att få betalt, men avgiftsfritt är det minsta vi kan begära.

  Kampen för nolltaxa handlar till viss del om omfördelning (”att behålla sin egen plånbok fylld”), men det är en kollektiv egoism som vi vill dela med alla kollektivtrafikanter. Om man blir ekonomiskt belönad för att man väljer det mest klimatsmarta och kostnadseffektiva sättet att resa så är det inget problem.

  Mvh
  Leonidas
  blivande statsminister ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.