Ny film: Så plankar du i SL-trafiken

Vi har gjort en ny instruktionsfilm för plankare i SL-trafiken, denna är betydligt mer komplett än den förra vi hade och innehåller plankning förbi guljackor och alla sorters spärrar.

12 kommentarer

12 kommentarer på “Ny film: Så plankar du i SL-trafiken

 1. Ni är bara bäst, enklare än så här kan det ju knappast bli och så är ni så snygga dessutom. Har man glömt redskapsgympan från plugget så är det gratis övning hela tiden. Planka för en bättre folkhälsa! Toppen!

 2. Vill ni inte betala så kan ni ju ta cykeln istället, då får ni gratis motion och vi vanliga resenärer som betalat slipper trängas med er. Jag tror sätena blir renare också då.
  I Köpenhamn finns inga spärrar eller spärrvakter till metro och S-banan och det blir många färre arbetstillfällen i lokaltrafiken där. Dessutom är metrotågen automatiska utan förare. Dvs, mycket mindre kostnader för personal, men ändå inte billigare att åka än i Stockholm.
  Verkar vara en annan mentalitet bland de som är yngre än säg 30 i Stockholm än Köpenhamn. Tror därför inte att det fungerar med helt personallöst i spärrar etc i Stockholm.
  För övrigt skulle väl allt vara gratis? Läkare, tandläkare, bad, bio, teater, disco, mat….?

 3. @Erik: Många har inte möjlighet att ta cykeln till jobbet eller skolan, däremot är det självklart positivt om folk cyklar när möjlighet ges. Men så länge infrastrukturen för cykling är så dålig som den är i Stockholm är det inte konstigt att många inte vill cykla. Ett första steg där är att bygga vettiga cykelparkeringar med tak vid alla större kollektivtrafikstationer och cykelcenter med cykelreparatörer, duschar och inomhusparkering vid de stora knutpunkterna i kollektivtrafiken. Självklart ska dessa parkeringar vara avgiftsfria.

  Att man i Köpenhamn väljer att lägga pengarna på vettiga saker istället för spärrar och spärrvakter är ju jättebra! Tänk om alla spärrvakter, kontrollanter och väktare kunde jobba som busschaufförer, tågvärdar och tunnelbaneförare istället.

  Vad du menar med att det är en annan mentalitet i Köpenhamn får du gärna utveckla, det är lite oklart.

  För övrigt så vore det väl fantastiskt om alla hade råd att gå till tandläkaren? Och att fler delar av samhället avgiftsbefrias (observera att det inte handlar om gratis, utan om en rättvis finansiering, exempelvis genom skattsedeln) vore helt klart en utveckling att hurra för!

 4. ”Köpenhamn finns inga spärrar eller spärrvakter till metro och S-banan”

  har du någonsin åkt S-tog eller metro? Det är kontrollanter/värdar var enda dag på sträckorna jag åker (vilket är dom genom stan du kanske åker ute i gentofte vad vet jag?). Du kan inte sitta och ljuga.
  Att dessutom kollektivtrafiken jämt är försenad och innefattar spårreprationer var och varannan vecka gör inte priset rimligare alls. Men om det är dyrare vet jag inte, ett 2 zoners perioderkort kostar 280(?) jag har ett fyra så för mig är priset lite högre. Sen kan du inte översätta priserna till svenska eftersom dom flesta som köper dessa kort tjänar danska pengar.

 5. Nice film och snygga plankningar!

  Det är också ännu mindre prisvärt att betala nu på sommaren med den kraftigt indragna trafiken – t ex pendeltågen kör halvtimmestrafik hela juli (även måndag-fredag) utom i rusningen.

 6. Tror inte direkt att det sista tricket funkar då spärrvakterna förmodligen inte rörde tjejen då en kameraman vart med henne och dokumentera allt. En vanlig plankare skulle förmodligen bli både stoppade och i värsta fall kanske få stryk :O

 7. *Animas:*
  1. Gulingarna såg inte att vi filmade förrän kameran kom riktigt nära och då hade jag redan kommit genom spärrarna.
  2. Jag plankar förbi guljackor utan kameramän i princip varje dag. Inga problem.

  Testa själv får du se ;)

 8. alltså alltså alltså. jag säger då det. ja vaddå? inte en aning. planka på, ni som vill det, betala skyhöga kollektivtrafikpriser, ni som vill det.

  men en fråga: har ni nåt tips för bussar?

  good luck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.