ännu en fantastisk antiplankningsreklam från SL

Med jämna mellanrum lanserar SL nya kampanjer för att berätta för folk att det är dumt att planka, dessa tillfällen är väldigt speciella för oss i Planka.nu. Dels för att vi blir lite smickrade och dessutom får massa gratis reklam, dels för att SL är så gulliga i sin totala oförståelse för hur de ska kommunicera med sin tänkta målgrupp. Vem minns inte med glädje den klassisk kampanjen “Soffmys med Lennart Jangälv i rusningstrafiken” eller vår egen favorit “Vi plankar på häftiga, ungdomliga, sätt – för att få ungdomarna att sluta tycka det är häftigt att planka” en kampanj som i sin totala bakvändhet nästan lyckades förmedla det SL ville.

Nu har det blivit dags igen, i sommar presenterar SL stolt – för våra skattepengar – denna antiplankningsreklam på en biograf nära dig.

SL:s antiplankningsfilm

På många sätt kan vi ju hålla med SL, skönt att vi inte slipper köpa tunnelbanan själv liksom och visst är det smart med kollektivtrafik. Frågan är hur smart det är med ständigt höjda priser där en arbetslös betalar lika mycket som en miljonär, spärrar och vakter för hundratals miljoner varje år, bussar som ägnar en tredjedel av sin tid åt att stå stilla och vänta på att chauffören har kollat allas biljetter, hot och våld mellan resenärer och personal, avskaffad enhetstaxa, företag som tjänar stora pengar på något som borde tillhöra oss alla och en sjukt dålig upphandlare på marknadsföringsavdelningen som använder SL:s resurser till att ständigt producera nya magplask.

Om reklamen visar något så är det väl snarast hur smart det vore med en avgiftsfri, helt skattefinansierad kollektivtrafik.

För övrigt är ju citatet “saker man alltid kan lita på, som att biofilmen alltid startar efter reklamen och som tunnelbanan”, helt fantastiskt bra. Det är också fint att nästan alla filmer som dyker upp som tips när man kollat färdigt är från Planka.nu.

Läs mer

2 kommentarer

2 kommentarer på “ännu en fantastisk antiplankningsreklam från SL

  1. Jag var just på en ”informationsträff för blivande tunneltågförare”. Där hävdar de (veolia) att en tunnelbanevagn kostar 20 miljoner. Intressant att priset steg med 75% när det blev en propagandakampanj.

  2. Pingback: SL:s konstigaste kam­panjer mot plankning | Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.