Veolia flyr från Jerusalem

Den israeliska tidningen Haaretz publicerade i förrgår, den 8:e juni, den glädjande nyheten att det franska företaget Veolia (tidigare Connex) som nyligen förlorade upphandlingen om tunnelbanan i Stockholm drar sig ur spårvägsprojektet på ockuperad mark i Jerusalem.

Spårvägen som planeras avser att förbinda västra Jerusalem med de israeliska bosättningarna på ockuperat område i öster och bygget har kritiserats från såväl palestinskt håll som av internationella organisationer. Efter att ha anklagats för att bryta mot folkrätten, blivit stämda av människorättsorganisationer och ställda inför domstol hoppar Veolia nu av projektet. De lär även vilja bli av med sina ägarandelar i konsortiet Citypass som står för själva byggandet, frågan är hur lätt det blir att hitta en köpare”¦

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.