Klimatkrock 5:e juni

Den femte juni uppmärksammas världsmiljödagen på FN:s initiativ och med anledning av detta bjuder Planka.nu, tillsammans med Klimax, Alternativ Stad och Miljöförbundet Jordens Vänner in till klimatkrock i Stockholm! Under parollen “Det finns inga miljöbilar” tar vi över en del av Hornsgatan och gör den bilfri!

Såväl regering som opposition talar sig varma för miljöbilar och försöker övertrumfa varandra med ekonomiskt och moraliskt stöd till en bilindustri som för länge sedan passerat sitt bäst-före datum. Vi krockar med deras konsensus för att visa att bilindustrin, med eller utan miljöprefix, inte har någon framtid: för vägen framåt går på räls.

Vi ses på Mariatorget klockan 17.30 och tågar tillsammans ut på Hornsgatan. Ta med dig din cykel, din kompis, din mormor, ett sexpack folköl, några kakor eller vad du känner för. Musik och folkkök kommer att finnas på plats. Efter krocken går vi till Klimataktions festival i Björns Trädgård.

Läs mer

5 kommentarer

5 kommentarer på “Klimatkrock 5:e juni

  1. @Cajsa: Vi tror ju inte på individuella lösningar som att typ strunta i att dricka ett sexpack folle för att lösa klimatfrågan. Har du idéer på hur vi kan göra folkölssektorn klimatsmart och rättvis är vi dock villiga att lyssna på dessa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.