Nolltaxa i Zagreb!

Igår så blev kollektivtrafiken i Zagrebs stadskärna avgiftsfri, rapporterar Croatian Times. Grattis säger vi i Planka.nu!

Chefen för Zagreb Municipal Transit System (ZET) Ivan Tolic säger att man införde nolltaxa för att minska biltrafiken i de centrala delarna av Zagreb och för att motivera bilister att parkera utanför stadskärnan. Ivan Tolic säger också att staden inte kommer ha något problem att finansiera reformen. Om Zagreb kan och har råd så borde det inte heller vara några problem för politikerna här i Stockholm att införa nolltaxa!

Läs mer

4 kommentarer

4 kommentarer på “Nolltaxa i Zagreb!

  1. Varför, varför satsade dom inte på Förbifart Zagreb istället? Den arbetande befolkningen kommer att digna under skattetrycket, företagen flyr landet, katastrof… eller inte.

  2. Enda anledning till att det fungerar är för att man betalade nästan aldrig här. Jag har bott här i nästan 5 år nu, och har aldrig haft busskort, och ingen bryr sig eftersom ingen kollar, man bara kliver på och av bussen och spårvagnen.

  3. Skitbra! Det borde vara självklart med nolltaxa i Sverige med, man ska inte behöva betala extra för att resa miljövänligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.